Publicat: 11 Aprilie, 2018 - 14:03
Share

Înfiinţată prin Decret Regal la 6 aprilie 1913, sub denumirea de Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale (AISCI), Academia de Studii Economice din Bucureşti, liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România, împlineşte anul acesta 105 ani de existenţă.

În prezent, Academia de Studii Economice din Bucureşti are 12 facultăţi care oferă celor aproape 22 000 de studenţi posibilitatea de a urma în limbile română, engleză, franceză sau germană 24 de programe de licenţă, 86 de programe de masterat, studii doctorale în 10 domenii şi peste 145 de programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă. ASE este astăzi o universitate de cercetare avansată şi educaţie, recunoscută şi la nivel internaţional, fapt atestat şi de poziţiile de top pe care le ocupă în clasamente de renume: ASE este pe locul 151-200 în Top Shanghai 2017 în domeniul Ştiinţe Economice şi, conform clasamentului QS World University Rankings 2018, ASE este universitatea cu cea mai bună reputaţie în rândul angajatorilor din România, peste 80% dintre absolvenţi fiind angajaţi în domeniul studiilor urmate încă din primul an de la terminarea studiilor.

Evenimentele prin care Academia de Studii Economice din Bucureşti marchează 105 ani de la înfiinţare se desfăşoară în perioada 12 - 21 aprilie a.c. şi includ: Şedinţa festivă a Senatului Universitar din data de 18 aprilie cu participarea invitaţilor din mediul academic, diplomatic şi de afaceri naţional şi internaţional; Adunarea Festivă dedicată comunităţii ASE din data de 19 aprilie, care va cuprinde decernări de diplome şi evenimente editoriale; prima ediţie a Conferinţei universitare ASE: "Conferinţa Internaţională de Economie şi Ştiinţe Sociale - ICESS 2018" care va avea loc luni, 16 aprilie. De asemenea, în zilele de 13 şi 16 aprilie a.c., Academia de Studii Economice din Bucureşti cinsteşte memoria înaintaşilor săi prin depunere de coroane la mormintele Regelui Carol I şi al Regelui Mihai I al României la Mănăstirea Curtea de Argeş, dar şi la Bucureşti la mormintele unor mari personalităţi din istoria ASE. Joi, 12 aprilie, la Centrul de Perfecţionare Complex Predeal ASE va avea loc dezvelirea bustului prof. univ. dr. Ion Gh. Roşca, Rector al ASE în perioada 2004 - 2012. Programul complet al manifestărilor aniversare poate fi consultat pe site-ul: "Aniversare ASE 105"- http://ase.ro/ase105/. Vivat, crescat, floreat!

Biroul de presă al Academiei de Studii Economice din Bucureşti