1 octombrie 2022

Asfaltul rece, soluţia tehnică pentru reparaţii provizorii în perioada de iarnă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Orice degradare a carosabilului reprezintă un pericol pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Chiar dacă lucrările de asfaltare sunt sistate până la primăvară, Primăria Municipiului Constanţa, prin SC Confort Urban, continuă reparaţiile în zonele în care este necesară refacerea covorului asfaltic. Se utilizează o mixtură stocabilă la rece, un material folosit la întreţinerea curentă a drumurilor în perioada de iarnă, atunci când temperaturile nu permit aplicarea asfaltului cald.

Sunt lucrări temporare, realizate în regim de urgenţă, în zone unde sunt avarii la ţevile subterane sau deteriorări cauzate de condiţiile meteo şi au rolul de a preveni degradarea carosabilului pe o suprafaţă mai mare.

Mixtura stocabilă este depozitată în saci iar suprafaţa pe care se aplică trebuie încălzită în prealabil. Procedura de aplicare nu este condiţionată de utilajele folosite în asfaltare, fiind posibilă şi dispersia manuală. Produsul poate fi prelucrat la temperaturi de până la -10°C şi are o aderenţă perfectă chiar şi în condiţii umede, fiind rezistent la ploi şi îngheţ.

La pregătirea lui se folosesc aditivi speciali care facilitează fixarea asfaltului. După reparaţie, drumul poate fi imediat redat circulaţiei.

Odată cu redeschiderea staţiei de asfalt, echipele Confort Urban vor interveni în toate zonele unde au fost efectuate lucrări de reparaţii pentru turnarea stratului final.