Publicat: 14 Iulie, 2020 - 20:53
Share
Potrivit noii legi a carantinării

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, arată că prin noua lege a carantinării, pacienții asimptomatici vor ajunge la spital pentru 48 de ore, perioadă în care vor fi evaluați medical.

”Asimptomaticii vor avea o evaluare de 48 de ore. Fiecare pacient va beneficia de o evaluare clinică, biologică de 48 de ore și medicul curant va avea posibilitatea de a-și exprima opinia.

Pentru cei simptomatici se va prelungi măsura internării până la vindecare sau până la momentul în care devin asimptomatici. De asemenea, pcientul are dreptul de a refuza tratamentul.

La iesirea de la discutiile din Senat pe Legea Carantinei, ministrul a declarat ca vom avea stare de alerta inca 30 de zile.  Ministrul Tataru a mai declarat ca discutiile au durat 6 ore pentru ca cei prezenti la intalnire au dezbatut fiecare articol de lege in parte, iar acum legea arata diferit decat forma initiala.

Referitor la copii, ministrul a transmis ca minorii ai caror parinti sunt internati din cauza infectarii cu coronavirus nu vor ramane in grija Statului, ci a rudelor de pana la gradul patru.

El a mai spus ca acolo unde este nevoie se va suplimenta numarul personalului medical si ca acest fapt se va face initial prin transfer voluntar si se vor acorda bonificatii.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: