Publicat: 19 Aprilie, 2017 - 11:59

Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de peste 25 de ani la nivel local, a înregistrat, în 2016, un profit de 3,93 milioane lei  și un volum al veniturilor din prime la nivel agregat (asigurări generale și asigurări de viață) de 1,07 miliarde lei, în creștere cu 45% față de anul anterior. Mai mult, compania a avut cea mai importantă contribuție la creșterea excepțională a VIG în România în 2016.
Rata de solvabilitate de 145%, conform Solvency II, înregistrată de Asirom VIG în 2016, reflectă soliditatea și stabilitatea companiei în cadrul sistemului de asigurări din România, precum și politica prudențială a VIG. În plus, volumul total al activelor financiare a crescut anul trecut cu 42,5%, până la 1,35 miliarde lei, de la 947,1 milioane lei în 2015.
Anul trecut, Asirom VIG a jucat un rol important în stabilizarea industriei și a absorbit un procent semificativ de clienți RCA, în urma procesului de restructurare a pieței. Astfel, compania și-a consolidat poziția de partener financiar de încredere pentru clienții săi.
În 2016, Asirom VIG a plătit daune generale de 421 milioane lei, din care 311 milioane lei (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA. Ca urmare a creșterii semnificative a polițelor și despăgubirilor RCA (mai mult de dublu față de 2015), Asirom VIG a adoptat măsuri importante de eficientizare a operațiunilor axate pe satisfacția clientului. Astfel, compania și-a mărit echipa specializată pe gestionarea dosarelor de daune auto cu 30% și a finalizat implementarea unui sistem informatic performant, ce a condus la creșterea eficienței și diminuarea timpului de răspuns.

“În 2016 am revenit pe profit și am crescut pe toate segmentele de asigurări, în pofida provocărilor din piață. Asirom VIG este cel mai vechi asigurător din România și ne-am asumat un angajament pe termen lung față de clienții noștri. Ne concentrăm pe menținerea stabilității și maximizarea profitabilității companiei, iar din acest motiv obiectivele noastre privesc dezvoltarea sănătoasă, echilibrarea portofoliului și satisfacția clienților. Vom menține evoluția pozitivă și în 2017 și vom continua să fim un partener de încredere pentru clienții noștri, atât în acest an, cât și în anii următori”, a declarat Juraj Lelkes, CEO Asirom VIG.
Volumul primelor de asigurări generale ale Asirom VIG a crescut cu 50% în 2016 față de 2015, în timp ce asigurările de viață au avansat cu 13%. La finalul anului trecut, portofoliul Asirom VIG era compus din asigurări generale - 89% și asigurări de viață - 11%. Totodată, polițele de asigurare RCA au reprezentat 64% din totalul portofoliului.
Asirom VIG are o cota de piață de 11.4%, cu trei puncte procentuale în creștere față de 2015 și este a treia companie din piața de asigurări, potrivit datelor pe 2016 ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu experiență de peste 25 de ani în România. Compania are o rețea națională de 138 de agenții, 1.900 de agenți activi și peste 300 de parteneri externi. Asirom VIG lucrează la nivel național cu 532 de unități reparatoare auto și 31 de corespondenți pentru daunele produse în afara României.
Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 190 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 25 de țări și are peste 24.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.asirom.ro.