27 mai 2022

Asistentul medical, vital în sistemul de sănătate!

Young female doctor is holding her patient's hand, comforting her. Old lady is worried and doctor is there to take care of her every need. Old lady is in trusting hands.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, cu ocazia Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali

În fiecare an, la data de 12 mai este celebrată Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali.

Cu această ocazie, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti îşi alătură vocea pentru a sublinia rolul vital pe care îl au asistenţii medicali în cadrul sistemului de sănătate românesc.

„Asistentul medical este omul de lângă noi, medicii, asistentul medical este profesionistul din sănătate, care reprezintă puntea de legătură între pacient şi noi, medicii.

12 Mai reprezintă o zi în care se evocă rolul pe care îl au asistenţii medicali în sistemul de sănătate. La fel ca şi în cazul medicilor, rolul asistenţilor medicali este înţeles de fiecare pacient, de fiecare persoană care interacţionează cu sistemul de sănătate, de fiecare lucrător din sistemul de sănătate. Au fost momente în care s-a încercat o poziţionare pe paliere diferite a asistentului medical şi a medicului, ceea ce considerăm că este total inadecvat.

Medici şi asistenţi, doar împreună putem să ne desfăşurăm activitatea şi împreună să facem să funcţioneze sistemul de sănătate românesc”, a declarat Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB).

Sursa foto: Pixabay