22 septembrie 2021

AŞKIA şi Stardust Architects participă anul acesta la BASE Milano, în cadrul Milano Design Week

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Institutul Cultural Român, prin reprezentanţa sa din Veneţia, alături de Romanian Design Week şi The Institute, a demarat anul acesta un parteneriat cu BASE Milano, parte din Milano Design Week, cu scopul de a susţine şi promova designul şi creativitatea româneşti în cadrul celui mai amplu şi relevant eveniment dedicat designului la nivel internaţional.

„Designul este atât un instrument important de consolidare a unei civilizaţii sustenabile, cât şi o poartă către cultura unei ţări. Aceste consideraţii ne-au determinat să obţinem pentru România două poziţii de participare pentru designerii români în ceea ce este, probabil, cel mai important hub al designului din Europa. Mai departe, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a apelat la expertiza şi experienţa dovedite ale echipei Romanian Design Week pentru a selecta cele mai relevante proiecte, acceptate cu entuziasm de partenerii noştri italieni, BASE Milano”, au declarat reprezentanţii Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

În cadrul acestui parteneriat, studiourile de design şi arhitectură AŞKIA şi Stardust Architects au fost selectate de către echipa Romanian Design Week pentru a propune expoziţii şi instalaţii dezvoltate în jurul temei stabilite de BASE Milano pentru ediţia de anul acesta – WE WILL DESIGN.

BASE Milano este un ecosistem creativ şi un proiect de inovaţie şi contaminare culturală, în inima zonei Tortona din Milano, recunoscută pentru proiectele şi iniţiativele inovative şi conceptuale pe care le prezintă anual în cadrul Milano Design Week.
Milano Design Week este cel mai important eveniment dedicat designului din lume, iar în 2021 are loc în perioada 04-10 septembrie şi se preconizează a fi o ediţie specială, cu un Salone del Mobile adaptat la condiţiile pandemice şi cu sute de evenimente şi expoziţii, parte din Fuorisalone, organizate pe cartiere: 5Vie, Alpha District, Brera Design District, Isola Design District sau Tortona Design Week.

„Anul viitor, Romanian Design Week sărbătoreşte 10 ani de când susţine şi promovează designul românesc şi industriile creative locale, iar colaborările cu evenimente internaţionale de prestigiu au fost unul dintre instrumentele importante prin care ne-am propus să creştem atât festivalul din Bucureşti, cât şi vizibilitatea acestor domenii pe plan regional şi internaţional. De aceea nu poate decât să ne bucure parteneriatul iniţiat de Institutul Cultural Român cu Base Milano, deoarece acesta va permite participarea unor designeri şi arhitecţi români incredibil de talentaţi în cadrul prestigiosului Milano Design Week”, a declarat Andrei Borţun, iniţiatorul Romanian Design Week.

În cadrul Base Milano şi al expoziţiei WE WILL DESIGN, AŞKIA va prezenta expoziţia The way we are, care îşi propune să investigheze maniera în care pandemia ne-a obligat să ne reconsiderăm priorităţile, ne-a determinat să ne schimbăm obiceiurile şi a generat astfel reconfigurarea spaţiilor de lucru şi a modului în care locuim şi interacţionăm cu spaţiile în general, dar a şi chestionat felul în care aceasta a redesenat interacţiunile sociale, a întărit convigerile sau a polarizat discursurile.

Expoziţia va prezenta o serie de proiecte recente semnate de AŞKIA, unul dintre cele mai importante brand-uri de design din România: Kameleon K1, Leaf, Atelier Lounge, The Catcher 60, Marco Bench sau Kodama.

„Ne-am propus să prezentăm o selecţie de proiecte recente, care se adresează atât spaţiilor de lucru, cât şi celor rezidenţiale, obiecte de design versatile, dezvoltate într-o perioadă în care adaptabilitatea şi modularitatea au devenit atribute esenţiale în lumea designului. Pentru că ştim din experienţă cât de importante sunt design week-urile şi astfel de contexte internaţionale, suntem foarte curioşi cum o să primească specialiştii, dar şi publicul noile produse AŞKIA”, a declarat Dragoş Motica, Creative Director AŞKIA.

Mai multe despre AŞKIA puteţi afla şi pe askiafurniture.ro.