Publicat: 3 Iulie, 2013 - 09:37
Share

Miercuri, 3 iulie 2013, va fi organizată o conferinţă de presă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, la ora 11.00, în prezenţa ministrului Daniel Constantin, care va anunţa măsurile luate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în anul 2013 pentru a menţine sprijinul acordat fermierilor din agricultura ecologică la un nivel motivant pentru aceştia şi care permită dezvoltarea sectorului.

De asemenea, este prima prezentare oficială a măsurilor de sprijin pentru fermierii din agricultura ecologică la nivelul U.E, pe baza recentei aprobări de către instituţiile europene atât a Politicii Agricole Comune, cât şi a bugetului pentru perioada 2014-2020. Vor fi anunţate, în premieră, politicile agricole şi de dezvoltare rurală pentru micii fermieri, tinerii fermieri, dar şi pentru fermierii din agricultura convenţională care doresc să practice agricultura ecologică. Sprijinul acordat de U.E. pentru agricultura ecologică este fără precedent în istoria U.E.

În premieră, Politica Agricolă Europeană alocă agriculturii ecologice o măsură dedicată acestui sector.

Este un moment de bucurie, după eforturile intense ale Asociaţiei Bio România împreună cu Ministrul Agriculturii, pentru că s-a reuşit promovarea în lume a sectorului Bio din România, la Biofach Nurnberg 2013, unde România a fost „Ţara Anului” şi a prezentat lumii întregi potenţialul în domeniul Agriculturii Ecologice.