24 ianuarie 2022

Asociaţia CONIL, Invictus România şi Clubul CSA Steaua Bucureşti au marcat Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia CONIL, Invictus România şi Clubul CSA Steaua Bucureşti au marcat, printr-un eveniment comun, Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

3 decembrie este Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. O zi în care noi, cei de la Conil, celebrăm nu nefericirea, tristeţea sau handicapul unei persoane cu dizabilităţi ci curajul lor, puterea de luptă şi hotărârea.

Asociaţia CONIL ştie foarte bine ce înseamnă această luptă – peste 300 de copii pe care îi avem în îngrijire şi care suferă de diferite afecţiuni (autism, sindrom down, tetrapareza spastică etc.) sunt într-o permanentă luptă, atât în interior cât şi în exterior. O luptă pe care o pot câştiga doar cu ajutorul nostru, al tuturor.

„De la lupta cu prejudecăţile la luptă din fiecare zi cu boala, copiii de la CONIL au găsit în militarii de la Invictus România şi în sportivii de la clubul CŞĂ Steaua un exemplu de urmat. Iar evenimentul de pe 3 decembrie nu a făcut decât să întărească parteneriatul dintre noi. A fost un eveniment emoţionant şi nu am decât mulţumiri pentru oamenii aceştia extraordinari care ne dau speranţă şi care ne fac să simţim că nu suntem singuri în toată această luptă. După cum mulţumirile mele se adresează direct oficialităţilor prezente la acest eveniment: primul ministrul Nicolae Ciuca, ministrul apărării Vasile Dincu şi ministrul sportului Eduard Novak. Prezenta domniilor lor înseamnă enorm – şi nu doar în planul unei simple strategii de marketing şi promovare. Şi spun asta pentru că am simţit emoţie autentică, am văzut lacrimi sincere în ochii oficialităţilor prezente şi cred cu tărie că promisiunile făcute se vor transpune în acţiuni legislative concrete pentru aceasta componentă socială a persoanelor cu dizabilităţi” a declarat Adela Caragheorghe, preşedintele Asociaţiei Conil, organizatorul evenimentului.

Evenimentul a beneficiat de prezenţa unor oficialităţi de prim rang ale statului român, primul ministru Nicolae Ciuca, ministrul apărării Vasile Dincu, şi ministrul sportului Eduard Novak, alături de oficiali ai clubului CSA Steaua şi oficiali ai Invictus România.

„Mă bucur să mă aflu astăzi, aici, la un eveniment special, organizat de Asociaţia CONIL şi INVICTUS România, cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, un eveniment în care două tipuri de învingători s-au reunit pentru a demonstra că solidaritatea şi incluziunea pot funcţiona în România. Ştiu că mai avem mult de lucru pentru că adulţii şi copiii cu dizabilităţi să poată beneficia cu adevărat de incluziune pe toate palierele vieţii sociale, însă vă asigur de toată deschiderea şi sprijinul meu pentru a pune lucrurile în mişcare şi în acest domeniu”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul apărării Vasile Dincu a declarat la rândul său: „aceasta este o zi specială pentru societatea noastră, ar trebui să fie o zi specială pentru toţi dintre noi, pentru că lupta oamenilor cu dizabilităţi pentru a se trezi în fiecare dimineaţă pentru a rezista fiecărei zile este un exemplu şi este o valoare pe care ar trebui să o preţuim cu toţii. De foarte multe ori, cei care au fost sortiţi să aibă dizabilităţi sunt mai puternici decât noi, au calităţi mult mai bune decât noi ceilalţi care am avut fericirea de a ne naşte cu simţurile cele mai importante treze”.

Evenimentul „Împreună pe frontul de acasă” este un proiect dezvoltat de către Asociaţia CONIL împreună cu Invictus România şi clubul CSA Steaua Bucureşti şi are drept scop dezvoltarea de terapii şi tratamente pentru copiii cu dizabilităţi.