20 ianuarie 2022

Asociația Elevilor din Constanța a depus o plângere penală pe numele președintelui Consiliului Județean Constanța!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociația Elevilor din Constanța a depus o plângere penală pe numele președintelui Consiliului Județean Constanța! Acesta refuză să acorde transportul gratuit al elevilor deși a fost învins în instanță!

Miercuri, 15 septembrie a.c., Asociația Elevilor din Constanța a transmis către Serviciul teritorial Constanța al Direcției Naționale Anticorupție o plângere penală cu privire la două fapte de abuz în serviciu cu folos patrimonial săvârșite de către președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

În ciuda faptului că AEC a câștigat procesul cu privire la transportul gratuit al elevilor, fiind suspendate prevederile nelegale ale HCJ 20/2021, Consiliul Județean Constanța refuză să asigure gratuitatea elevilor. Precizăm că hotărârile pe suspendare sunt executorii, indiferent dacă este sau nu făcut recurs.

Mai mult, președintele CJC refuză să încheie contractele de serviciu public cu operatorii de transport. Astfel, în ciuda faptului că legislația prevede, de peste 10 luni, necesitatea încheierii contractelor, Consiliul Județean Constanța dovedește că nu are nicio intenție să le încheie. Mai mult, există fondul necesar încheierii lor, fiind adoptată o hotărâre ce prevede modalitatea de încheiere încă din ianuarie, doar că aceasta nu a fost operaționalizată.

Considerăm inacceptabil faptul că elevii au fost nevoiți în ultima săptămână să își achite singuri transportul, din fonduri proprii, în ciuda faptului că atât legea, cât și pronunțarea instanței, prevăd necesitatea asigurării gratuității. Situația actuala este o încălcare flagrantă a statului de drept.

Solicităm de urgență Consiliului Județean Constanța să încheie contractele de serviciu public și să convoace o ședință extraordinară prin care să asigure fondurile necesare pentru transportul elevilor!

“ Mihai Lupu a dovedit faptul că nu are respect față de nimeni, chit că vorbim de elevi, de lege, de instanțe. Elevii nu trebuie să plătească din propriul buzunar pentru incompetența demnitarilor, iar în acest sens am depus astăzi o plângere penală. Soluțiile instanței nu pot fi puse în aplicare strict după cheful autorităților. CJC are nevoie de oameni puternici, cu coloană vertebrală, care să conducă instituția, nu de indivizi care își bat joc de toți cetățenii. ”- Ariana Dudună, președinte AEC

Comunicat Asociația Elevilor din Constanța