5 iulie 2022

Asociația Magic și CSA Steaua au construit o punte simbolică între copiii cu afecțiuni grave și lumea din afara spitalelor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Povestea începe cu un ursuleț de pluș din MagicHome, cel mai iubit partener de joacă al copiilor cu afecțiuni grave. Ne-am imaginat ce ar povesti el lumii despre prietenii lui magici și cum i-ar ajuta pe micuții izolați în spitale să se bucure de lumea de afară. Am lansat în online scrisoarea emoționantă, iar rândurile au ajuns la inimile multor oameni. Surpriza a venit din partea Clubului Steaua București: ursulețul nostru era invitat, alături de toți ceilalți parteneri de joacă ai copiilor, să ia parte la cele mai importante competiții sportive, apoi, să meargă înapoi la cei mici și să le povestească totul. Așa a început aventura plușurilor care, în scurt timp, s-a transformat într-un adevărat fenomen.
100 de locuri au fost ocupate în tribune de ursuleții Magic – ambasadori ai copiilor cu afecțiuni grave – mai întâi în sala de volei, apoi, pe terenul de fotbal și la bazinul de polo. În acest fel, copiii au participat în mod simbolic la cele mai importante meciuri ale Clubului Steaua, iar sportivii au fost, după mai bine de un an, susținuți de o galerie. În semn de sollidaritate, la fiecare început de meci, echipele Clubului Steaua au intonat imnul României ținând în față bannerul cu mesajul de susținere a celor 5000 de copii cu boli grave, aflați în grija Asociației Magic. Impresionați de prezența inedită a ursuleților, sportivii, antrenorii și chiar arbitrii s-au pozat cu plușurile, imaginile devenind virale în online.
“Sportivii ne-au inspirat dintotdeauna prin voința și puterea lor de a înfrunta orice greutate. La fel ca ei, micii noștri eroi de la Magic, ne învață în fiecare zi despre curaj și puterea de a nu abandona lupta”, spune Jeanina Zgîrie, coordonator comunicare la Asociația Magic.

Povestea nu se oprește aici: ursuleții de pluș urmează să participe și la alte evenimente importante, ducând cu ei mesajul Asociației Magic, care susține copiii grav bolnavi și familiile acestora.
Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.
Născută din taberele MagiCAMP în 2014, lumea Magic include astăzi 12 proiecte și a ajutat peste 5000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari.
Cum puteți susține cauzele Asociației Magic?
– Trimiteți sms la 8844 cu textul SOLIDARITATE (2 EUR)
– Direcționați 3,5 % din impozitul pe venit www.asociatiamagic.ro/redirectioneaza