Publicat: 27 Februarie, 2018 - 20:02
Share

Asociația Medicală Română susţine semimaratonul "Run for Life 2018" şi lupta Patriarhiei Române prin voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului împotriva cancerului! De asemenea, AMR propune ca, la Congresul Anual al Asociației Medicale Române, de la Academia Română, în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Anuale, să le acorde unul din premii voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Președintele Asociației Medicale Română, acad. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, a declarat: "Asociația Medicală Română prin acțiunea sa legată de oncodiabetologie, dorește să participe la eforturile pe care Institutul Oncologic București și Patriarhia Română le au în sprijinirea depistării precoce a cancerului în general și, în special a celor care survin la vârste tinere sau la femei. Viziunea noastră legată de acest subiect este focusarea pe diagnosticul precoce și promovarea factorilor anti-oncogeni de natură alimentară și de activitate fizică. Întrucât acțiunea va continua și în viitor, își propune ca, la Congresul Anual al Asociației Medicale Române, 19-21 aprilie 2018, de la Academia Română, în cadrul ceremoniei de acordare a Premiilor Anuale, să îi atribuie unul din premii".

Asociația Medicală Română a fost înființată în anul 1857 de către Davila, Kretzulescu și Polizu, trei nume mari în medicina românească.  Prima președinție a societății a fost asigurată de Nicolae Kretzulescu (1857-1860), urmata de cea a lui Carol Davila (1860-1863), apoi de cea a lui Gheorghe Polizu (1863-1866). 
Printre altele, AMR colaborează cu societăţi, asociaţii, fundaţii şi instituţii ce pot contribui la îmbunătăţirea practicii medicale şi perfecţionării acesteia. Iar, dintre obiectivele AMR, menționăm: perfecţionarea practicii medicale, cercetării medicale şi învăţământului medical în vederea optimizării sistemului de asistenţă medicală şi a îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei din România.

Mai sunt doar 3 zile pentru înscrieri la semimaratonul "Run for Life 2018"! Până în prezent, la concurs s-au înscris aproximativ 330 de partipanţi, iar cei care doresc să se alăture semimaratonului mai au la dispoziţie foarte puţin timp. Obiectivul principal al acestui semimaraton este strângerea bănuţilor necesari pentru achizitionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigatii suplimentare pentru pacientele al caror rezultat la testul Babes-Papanicolau nu a fost unul concludent. De asemenea, se are în vedere amenajarea compartimentului post-anestezie din cadrul Institutului Oncologic Fundeni. Este necesara amenajarea unui spatiu dedicat copiilor carora li se efectueaza proceduri de RMN cu anestezie, respectiv, radioterapie cu anestezie.

Semimaratonul "Run for Life 2018" va avea loc in ziua de sambata, 10 martie 2018, incepand cu ora 09.00, in Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). O persoana eligibila se poate inscrie la una din probele competitiei, completand formularul online de pe site-ul www.runforlife.ro pana pe data de 02.03.2018. 

Cancerul de col uterin poate fi prevenit, alege sa traiesti! Conform analizei Institutului National de Sanatate Publica, Romania are cele mai inalte rate de incidenta si mortalitate prin cancer de col uterin din Europa. Mortalitatea mare este explicabila prin faptul ca, in Romania, femeile ajung la medic in stadiile tardive ale bolii, cand cancerul este invaziv. O data la 2 ore o romanca este diagnosticata cu cancer de col uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat si prevenit cu ajutorul efectuarii periodice a testului Babes-Papanicolau.

Semimaratonul "RunForLife 2018" este organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running.

In fiecare an, in tara noastra, 4000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin si peste 2000 de femei mor anual din cauza acestei boli. Cancerul nu doare, insa vestea ca ai cancer este foarte dureroasa. Este dureros sa afli ca viata asa cum o stiai nu mai poate fi la fel, ca feminitatea iti este pusa in pericol, ca poate nu mai poti fi aceeasi sotie si mama buna. Constientizarea acestui fapt vine in sprijinul Campaniei de "Preventie si Diagnosticare a Cancerului de Col Uterin" care, in baza unui protocol de colaborare intre Patriarhia Romana si Institutul Oncologic Fundeni a debutat la inceputul acestui an. 
Denumirea generica de cancer acopera peste 200 de afectiuni caracterizate prin cresterea si diferentierea necontrolata a celulelor, aceasta boala fiind a doua cauza de deces din lume. In fiecare an, in intreaga lume se inregistreaza aproximativ sapte milioane dr cazuri noi de cancer. La nivel mondial, anual sunt diagnisticati cu cancer 250.000 de copii, dintre care 90.000 mor. Conform statisticilor, in Romania, aproximativ 5000 de copii sufera de cancer si an de an sunt diagnosticate 500 de cazuri noi, aceasta fiind a doua cauza de deces pentru intervalul de varsta 4-15 ani.

Acest semimaraton este o acţiune în plus din lungul şir al iniţiativelor de constientizare, responsabilizare si solidaritate umana derulate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în lupta împotriva cancerului, cu binecuvantarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru".
In fiecare an, in intreaga lume se inregistreaza aproximativ sapte milioane cazuri noi de cancer. La nivel mondial, anual sunt diagnisticati cu cancer 250.000 de copii, dintre care 90.000 mor. Conform statisticilor, in Romania, aproximativ 5000 de copii sufera de cancer si an de an sunt diagnosticate  500 de cazuri noi, aceasta fiind a doua cauza de deces pentru intervalul de varsta 4-15 ani.
Datele statistice ne determina sa constientizam cat de importanta este sanatatea pentru fiecare dintre noi, insa  statisticile nu pot exprima suferinta copiilor bolnavi de cancer si a familiilor lor. Copiii bolnavi de cancer sunt adevarati luptatori, sunt curajosi, sunt plini de speranta. Ei vor sa invete, vor sa se joace, vor sa traiasca. Sunt un exemplu de perseverenta, curaj si lupta pentru noi toti. Ne inspira sa fim mai buni, mai uniti in lupta impotriva cancerului. Ne dau putere si curaj!

Semimaratonul caritabil "Run for Life" este susținut de către următorii parteneri media: agenția de știri Amos NEWS, Stiri.com, ziarele.com, Ziarul Lumina, TrinitasTV, Radio Trinitas, agenția de știri Basilica.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Împreună putem învinge cancerul! aleargă pentru viaţă!
CEI CARE VOR SA SPRIJINE CAUZA UMANITARA SE POT INSCRIE ACCESAND LINK-UL AICI.
http://runforlife.ro/inscriere/