Publicat: 12 Septembrie, 2015 - 13:12

Meda Popea Arts & Events anunță o nouă expoziție organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV). Intitulată 'Tatăl și fiii', expoziția fotografului Francisc Mraz și a fiicei sale, Maria, va avea loc la Ceainăria Cărturești din strada Pictor Verona. Vernisaj: 14 septembrie 2015, ora 19,00.

Francisc Mraz Ferko este profesor și fondator al școlii de fotografie Fotopoetica, iar Maria Mraz a fost inițiată fotografic de către prietenele sale Maria și Irina Buciu, absolvente ale școlii. Cei doi artiști expun pentru prima dată împreună fotografii relizate în ultimii doi ani.

Sorin Bejenaru, membru fondator A.N.A.V.: 'Această preluare aparent indirectă a 'meseriei' de creator a fost și este un proces complex. Regăsim în ea atât doza de umor ce îl caracterizează pe profesorul Francisc Mraz, cât și bunătatea și încrederea cu care își girează elevii, care foarte curând îi devin camarazi, prieteni, sfătuitori'.

Maria și Francisc au convenit să-și cenzureze fără menajamente selecțiile, adoptând o severitate necesară, procesul fiind reciproc, multe dintre fotografiile tatălui fiind eliminate la reacția promptă a colegei mai tinere, a cărei titulatură de fiică a fost depășită, precum afirmă cu umor Francisc, de unde și titlul expoziției. Maria devine, astfel, 'fiul' și duce mai departe învățăturile atât de subtile și universale despre bucuria creatorului. Francisc are, de fapt, mult mai mulți fii, deoarece elevii săi îi sunt și copii, și colegi în același timp.

Expoziția de fotografie 'Tatăl și fiii' este organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV) și Librăria Cărturești.

ANAV

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane promovează arta contemporană prin expoziții de fotografie, de pictură, sculptură, proiecții de film, teatru, organizează programe educaționale și de promovare a tinerilor artiști, precum și acțiuni filantropice pentru copiii cu sau fără nevoi speciale.

office@anav.ro, 0743024387, http://anav.ro

FB: Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane

Gallery

Mai mult decât o cafenea, Gallery este o galerie de artă și un spațiu destinat workshop-urilor și cursurilor de artă vizuală (fotografie, pictură, film, sculptură, desen) și dezvoltare personală.

Gallery este un proiect cultural care s-a născut din dorința de a promova artele vizuale atât prin tinerii artiști, cât și prin cei consacrați. Strada Leonida nr. 9-11, sector 2, București

office@gallerycafe.ro, 0743024387, http://gallerycafe.ro

FB: Gallery

Meda Popea — Arts & Events este o platformă care îmbină experiența de 15 ani în consultanța de imagine și PR cu managementul de proiecte culturale și artistice.

FB: Meda Popea—Arts & Events.