20 mai 2022

Asociaţia Open Your Heart organizează evenimentul „Un 3 decembrie ALTFEL”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„UN 3 DECEMBRIE ALTFEL”

Asociaţia Open Your Heart organizează evenimentul „Un 3 decembrie ALTFEL”, la „SanThe Fitoceainărie” din Calea Moşilor nr 35, Bucureşti, cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi şi de a aduce la un loc poveştile de viaţă, ce merită auzite şi împărtăşite, ale unor oameni ce şi-au autodepăşit condiţia.

Organizatorul, Asociaţia Open Your Heart are ca scop principal schimbarea imaginii persoanelor cu dizabilităţi şi împreună cu acestea, a derulat nenumărate proiecte menite să aducă în lumina reflectoarelor, calităţile, realizările şi integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul Un 3 decembrie ALTFEL, este sprijinit anul acesta de: Kaufland România, Deltamed, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Asociaţia Down Plus Bucureşti, SanThe Fitoceainărie, Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi ,,Nu eşti niciodată singur” Bihor, Figo Mobility, Figo Pay, Medeva Fintech, Framinor Serv, Social Media Marketing, Grupul de inovaţie şi expertiză socială, Liviu Voicu, Fundaţia Cultural Umanitară „Sociabilitate, Simpatie, Servire, Salvare (SO.SI.SE.SA.)” şi Asociaţia Aging Beautifully.

3 Decembrie, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, este o zi pe care o sărbătorim, arătând valoarea semenilor noştri cu dizabilităţi, aptitudinile, talentul, curajul, puterea şi tot ce pot ei să facă frumos şi benefic pentru a-şi trăi viaţa cu credinţă, încredere, speranţă şi iubire, înfruntând astfel bariere de orice natură, atitudinile rigide şi mentalităţile vechi. Aceşti oameni sunt modele şi lecţii de viaţă, în ciuda dizabilităţii lor, pentru ceilalţi semeni care adesea îi ignoră şi marginalizează.

Avem deosebita plăcere, să avem ca invitaţi speciali, 10 de persoane cu dizabilităţi, care vor fi promotorii evenimentului Un 3 decembrie ALTFEL şi care au demonstrat că se poate duce o viaţă frumoasă, chiar şi în urma unei situaţii dificile şi chiar au atins numeroase performanţe. Alături de ele se vor afla persoane publice din medii diverse, cu care vor putea împărtăşi curajul şi puterea, din spatele experienţelor prin care au trecut şi modul în care au reuşit să îşi depăşească dizabilitatea. Vom dezbate modul în care au depăşit aceste limite şi cum se pot implica mai departe autorităţile, companiile şi oamenii obişnuiţi, pentru ca povestea lor sa fie urmată şi de alţii. Ne vor trece pragul, pe rând şi alte persoane cu dizabilităţi, cărora le vom oferi o zi de neuitat şi câteva surprize şi cadouri din partea susţinătorilor proiectului.

Atmosfera va fi completată de muzică live interpretată de Marian Vasilescu iar tinerii ambiţioşi cu Sindrom Down, care lucrează în cadrul SanThe Fitoceainărie sunt adevărate exemple pentru toţi cei care consideră că viaţa are limite. Aceşti tineri minunaţi vor avea grijă ca invitaţilor să nu le lipsească nimic.

În cadrul evenimentului, avem alături de noi sponsorul principal al evenimentului de astăzi – Kaufland România care a dezvoltat A.C.C.E.S. (Angajare de Candidaţi cu Cerinţe şi Evoluţii Speciale), program desfăşurat cu scopul de a deschide o uşă largă pe piaţa muncii, persoanelor cu dizabilităţi, la nivel naţional.

Încă din 2019, Kaufland România a pregătit echipele sale interne, pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă acces liber la un loc de muncă, respectând principiul nediscriminării, incluziunii şi al egalităţii de şanse.

De asemenea, în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi care vor să se angajeze, vom prezenta informaţii despre voucherele în valoare de 23.000 de lei acordate de Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii printr-un proiect european, care permit achiziţionarea de dispozitive şi tehnologii asistive.

Evenimentul se va desfăşura conform normelor anti-COV19 care vor fi în vigoare la data de 3 decembrie, accesul se va face prin prezentarea unui act de identitate şi a certificatului verde, circularea şi aşezarea la mese se va face conform indicaţiilor. De asemenea evenimentul Un 3 decembrie ALTFEL va fi documentat foto-video, promovat pe paginile noastre din social media şi distribuit către alţi parteneri atât în online cât şi în media clasică.

Evenimentul se va desfăşura în etape, respectiv: între orelele 13-14 vor fi prezenţi invitaţii speciali şi membrii presei, apoi de la ora 14 până la ora 20 vor veni pe rând, alţi invitaţi, personalităţi publice şi persoane cu dizabilităţi.

Magda Coman
Preşedinte Asociaţia Open Your Heart
Comunicat de presă – Asociaţia Open Your Heart