26 mai 2022

Asociaţia Pneumologia, în sprijinul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sibienii care doresc să sprijine Spitalul de Pneumoftiziologie în această perioadă dificilă, generată de pandemia COVID-19, o pot face prin donaţii şi sponsorizări către Asociaţia Pneumologia.

Această organizaţie a fost înfiinţată în anul 2011, de un grup de medici, cu scopul de a ajuta spitalul să achiziţioneze aparatură medicală, medicamente, materiale sanitare şi orice tip de echipament necesar pentru creşterea calităţii serviciilor medicale în beneficiul pacienţilor noştri. Mulţumim pe această cale celor care în anii precedenţi s-au implicat fie prin direcţionarea a 3,5% din impozitul pe venit, fie prin donaţii şi sponsorizări directe, constând în bunuri sau bani.

Am învăţat de-a lungul anilor că nu putem face nimic de unii singuri, ceva care să conteze cu adevărat pentru oameni şi comunitatea în care trăim. În calea mea am întâlnit mulţi oameni buni, buni şi cu suflet mare! Care au venit alături de noi, în efortul nostru de a-i ajuta pe oamenii bolnavi. Şi le mulţumim pentru asta! Eu cred că împreună vom reuşi să facem lucruri bune pentru cei suferinzi, care uneori nu mai au puterea să strige după ajutor!, spune dr.Violeta Frâncu, preşedintele Asociaţiei Pneumologia Sibiu.

În anul 2021 Asociaţia Pneumologia a sprijinit spitalul cu aparatură şi medicamente în valoare de aproape 200.000 de lei. Printre acestea se numără 27 de concentratoare de oxigen, 3.500 truse de perfuzii, 6.000 de seringi, precum şi medicamente în valoare de peste 20.000 de lei.

Este o preocupare constantă a noastră să acordăm servicii medicale la cele mai înalte standarde şi să îmbunătăţim condiţiile hoteliere oferite pacienţilor. În acest sens, Asociaţia Pneumologia este un partener pe care spitalul s-a sprijinit constant în ultimii ani. Ceea ce putem să îi asigurăm pe sibieni este că şi în anul 2022 echipa medicală a Spitalului de Pneumoftiziologie va fi la fel de aproape de oameni şi vom depune toate eforturile pentru ca, prin serviciile oferite, să ajutăm cât mai mult populaţia să depăşească perioada de pandemie, spune Alina Graur, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

În perioada pandemiei COVID-19, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este nominalizat de Ministerul Sănătăţii drept spital pentru tratarea cazurilor confirmate sau suspecte de COVID-19, conform Ordinului MS nr.434/2021 actualizat. Prin urmare, spitalul are o structura organizatorică avizată de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, pentru perioada de funcţionare ca unitate de bază nivel III pentru pacienţii COVID-19, incluzând o ZONĂ ROŞIE pentru tratarea cazurilor confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2, cât şi o zonă Non Covid, unde sunt trataţi pacienţii cu alte boli pulmonare, inclusiv tuberculoză.

Menţionăm că în anul 2021, în ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost consultaţi peste 13.500 pacienţi, adulţi şi copii. De asemenea, aproape 2.200 de pacienţi au fost internaţi în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie în regim spitalizare continuă şi alţi 929 în regim spitalizare de zi. 759 dintre pacienţii internaţi au fost pacienţi COVID pozitivi. Cu privire la examinările paraclinice, numărul radiografiilor efectuate a fost de aproape 12.000, iar numărul analizelor medicale de 93.342.

Cei care doresc să sprijine în această perioadă sistemul medical pot fi alături de reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu prin donaţii către Asociaţia Pneumologia – Cont RO46BTRL03301205S54494XX, deschis la Banca Transilvania.
De asemenea, prin completarea Formularului 230, orice salariat poate direcţiona 3,5% din impozitul pe venitul annual. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul spitalului – http://spital-tbc.ro/asociatia-pneumologia/