Publicat: 9 Decembrie, 2017 - 11:19

Vineri, 8 decembrie 2017, a avut loc la Palatul Cotroceni Reuniunea de bilanț asupra rezultatelor Forumului Anual SUERD, Conferinței Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării și EUNET (Budapesta, octombrie 2017).

Cu această ocazie, Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, reprezentată prin Președintele asociației, domnul Eduard Dumitrașcu, i-a fost conferită Diploma de Excelență ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile” în cadrul ceremoniei.

Cu același prilej, în cadrul reuniunii a avut loc dezbaterea pe tema: ”Relația între bună guvernanță și Smart City din perspectiva transpunerii Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”. Participanții la dezbatere au fost domnul Cristian WINZER – Ministerul Afacerilor Externe, domnul Eduard Dumitrașcu- Președintele ARSCM, domnul Pietro Elisei- Expert European în planificare urbană, domnișoara Sabina LEOPA – Urbanist, în timp ce dezbaterea a fost moderată de domnul Sever Avram. 

La Muzeul Național Cotroceni a fost lansat oficial și numărul aniversar al Revistei Smart City Magazine, prima revistă dedicată sectorului smart city, editată de ARSCM, ce aniversează în această lună un an de la prima apariție.

În cadrul intervențiilor sale, Președintele ARSCM a subliniat pașii întreprinși de autorități și a dat exemplul model de oraș inteligent Alba Iulia de precum și activitățile realizate de asociația pe care o conduce, printre care Programul Caravana Smart City, primul program național de informare pentru decidenți despre conceptul orașelor inteligente.

Evenimentul a marcat 20 de ani de la fondarea Casei Europei ”EUROLINK” și în mod simbolic a fost organizată în ajunul marcării Zilei Internaționale Anti-Corupție sub auspiciile Națiunilor Unite și la 20 de ani de la semnarea Convenției OCDE Anti-Mituire.

Evenimentul deschide o serie de manifestări și proiecte, plasate în contextul Anului European al Patrimoniului – 2018.