27 octombrie 2021

Asociaţia ROREG şi-a stabilit priorităţile pentru perioada de programare 2021-2027

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 30 septembrie 2021, la Alba Iulia, în prezenţa reprezentanţilor tuturor celor 8 Agenţii pentru Dezvoltare Regională, a avut loc întâlnirea Adunării Generale a Asociaţiei Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România – Asociaţia ROREG.

În cadrul întâlnirii a fost aleasă noua conducere. Astfel, domnul Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte, iar vicepreşedinţi au fost aleşi domnul Vasile ASANDEI, director general al ADR Nord-Est şi domnul Liviu MUŞAT, director general al ADR Sud Muntenia. Durata mandatului noii conduceri este de 2 ani.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Asociaţia ROREG şi-a propus continuarea demersurilor necesare pentru aprobarea celor 8 Programe Operaţionale Regionale (POR) şi organizarea unor evenimente de promovare a regiunilor. De asemenea, între obiectivele de viitor Asociaţia ROREG îşi propune identificarea celor mai bune măsuri de creştere a capacităţii administrative a autorităţilor de management din cadrul ADR-urilor, cât şi a autorităţilor publice locale, în calitate de potenţiali beneficiari. Un alt obiectiv asumat în cadrul şedinţei vizează simplificarea în managementul fondurilor europene.

„Prioritatea noastră este coordonarea pregătirii perioadei de programare 2021-2027, în care Agenţiile pentru Dezvoltare Regională din România îndeplinesc funcţia de Autorităţi de Management pentru POR şi gestionează simplu şi eficient fondurile europene destinate dezvoltării regionale”, a punctat domnul Sorin Maxim, preşedintele Asociaţiei ROREG.

Asociaţia ROREG este un organism neguvernamental care îşi propune să acţioneze activ pentru atragerea de investiţii şi dezvoltarea de proiecte, să asigure reprezentativitatea în relaţia cu instituţiile naţionale şi internaţionale, să susţină şi să îmbunătăţească atitudinea favorabilă dezvoltării regionale, în rândul administraţiei publice locale şi centrale, altor instituţii şi organizaţii de interes public. Activitatea Asociaţiei este în primul rând orientată în folosul cetăţenilor din România, care trebuie să beneficieze în mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt Agenţii pentru Dezvoltare Regională din ţară.

Mai multe informaţii despre activitatea Asociaţiei ROREG puteţi găsi pe pagina web: www.roreg.eu.