24 ianuarie 2022

Asociațiile elevilor cer demisia consilierei prezidențiale Ligia Deca și ministrului Sorin Cîmpeanu!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) solicită ministrului Sorin Cîmpeanu și consilierei prezidențiale, Ligia Deca, să își dea demisia pentru a stopa malpraxisul educațional pe care îl comit!

În contextul discuțiilor cu privire la adoptarea noului buget de stat, reprezentanții elevilor au transmis multiple solicitări pentru includerea unor fonduri pentru transportul gratuit al elevilor în bugetul de stat. Pe surse, s-a aflat că aceste sume nu vor fi acordate, în ciuda faptului că legea prevede acest lucru de peste un an.

Amintim faptul că lipsa acestor fonduri reprezintă un impediment pentru elevi, Consiliile Județene din țară refuzând să asigure transportul gratuit al elevilor din această cauză. Astfel, elevii ajung să fie puși în situații periculoase, fiind nevoiți, din lipsa posibilităților materiale, să abandoneze școala, să absenteze de la ore, sau chiar să își pună în pericol integritatea corporală, recurgând la curse la ocazie.

Considerăm că neasigurarea, pentru un al doilea an la rând, a acestor sume ar însemna o încălcare flagrantă a statului de drept, fiind încălcată astfel Legea Educației. Atât Sorin Cîmpeanu, cât și Ligia Deca, comit un malpraxis educațional de neiertat, jucându-se cu viețile elevilor, existând riscul de a se ajunge la un nou caz Caracal din vina lor!

Dacă aceștia într-adevăr doresc binele elevilor, vor recurge la una din două variante: fie vor acorda sume de la bugetul de stat pentru transport, fie își vor da demisia, deoarece niște persoane atât de iresponsabile nu pot fi puse să aibă grijă de educația elevilor!

Solicităm ca Ligia Deca și Sorin Cîmpeanu să își dea demisia de urgență!

“Timpul a trecut și ne-am săturat să fim ignorați și să continuăm să folosim cuvântul acesta. Se pune accent pe viitorul țării, dar elevii nu sunt luați în calcul. Un lucru banal este transformat de către ei, într-o problemă națională. Iar noi observăm deciziile pe care le iau și nu putem să închidem ochii iar și iar, fiindcă elevii sunt puși în situații periculoase ajungând rata de abandon școlar să crească considerabil.” – Alexia Marinescu, președinte AEBI