7 decembrie 2021

Assad a depus jurământul de Președinte al Siriei pentru un al patrulea mandat de șapte ani

Bashar al Asad presdinte SIRIA

File Photo. The United States will call for Syria's President Bashar- El Assad to step down. The movie follows attempts to stop El Assad's regime brutality against his people who are seeking democratic reforms. In this Picture Syrian President Bashar al-Assad speaks to the media after his meeting with President Nicolas Sarkozy on Middle East peace process at the Elysee palace, Paris, France on November 13, 2009. Photo by Ammar Abd Rabbo/ABACAUSA.COM

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Assad a depus jurământul de Președinte al Siriei pentru un al patrulea mandat de șapte ani
În discursul său inaugural, președintele a mulțumit poporului sirian pentru statornicie și curaj în depășirea dificultăților asociate conflictului militar în curs din țară.

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a depus jurământul, la  Damasc ca șef de stat pentru un al patrulea mandat de șapte ani. Ceremonia de inaugurare a avut loc sâmbătă la palatul Qasr al-Shaab de pe Muntele Qasyun.

Au participat membri ai Consiliului Popular (Parlamentul) al Republicii Arabe Siriene, membri ai guvernului, reprezentanți ai armatei, lideri ai confesiunilor religioase, personalități culturale și publice, potrivit agenției de știri siriene SANA .

Vorbind celor prezenți, Assad a citit textul jurământului în conformitate cu al șaptelea paragraf al constituției adoptate în 2012, în timp ce își sprijinea mâna dreaptă pe cartea sfântă musulmană a Coranului.

„Jur pe Domnul Atotputernic că voi respecta constituția țării, legile ei și sistemul republican, voi respecta interesele oamenilor și libertățile lor. Jur să protejez suveranitatea patriei, independența, libertatea și integritatea teritorială. Mă voi strădui pentru justiția socială și unitatea națiunii arabe „, – a spus președintele.

În discursul său inaugural, Assad a mulțumit poporului sirian pentru statornicie și curaj în depășirea dificultăților asociate conflictului militar în curs din țară, de zece ani. „Salut oamenii care și-au apărat patria cu prețul sângelui lor. Salut pe cei care au rămas fideli în sufletul și inima lor, care poartă responsabilitatea istorică și care personifică apartenența la cele mai înalte idealuri de unitate a patriei lor”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, planurile forțelor externe, care doreau să împartă poporul sirian, au eșuat complet. „Indiferent de etnie sau religie, ați demonstrat unitate în lupta pentru constituția noastră și pentru patria noastră”, a spus Assad.

Vorbind despre planurile sale de șef de stat pentru al patrulea mandat consecutiv, Assad a precizat clar că principalele sale eforturi vor fi destinate reconstruirii Siriei și depășirii consecințelor conflictului militar din țară.

„Oamenii care au purtat un război acerb și și-au recuperat majoritatea pământurilor sunt cu siguranță capabili să își construiască economia în cele mai dificile circumstanțe și cu aceeași voință și determinare. <…> Ne vom concentra investițiile, în special, pe sursele de energie regenerabile, care ar trebui să fie o investiție foarte profitabilă „, a spus el.

În același timp, liderul sirian și-a confirmat dorința de a restabili sub controlul Damascului teritoriile aflate sub conducerea grupurilor teroriste și a partenerilor lor străini. „Ne confruntăm cu sarcina importantă de a ne elibera pământurile, de a le elibera de teroriști, precum și de turcii și americanii care îi ajuta. <…> Salutăm toți sirienii patrioti care își dau viața luptând în nordul si estul țării împotriva ocupanților americani, a mercenarilor și a agenților lor „, a adăugat Assad.

Pe 27 mai, președintele Consiliului Popular Sirian, Hammuda Sabag, a anunțat că Assad, care a primit sprijinul a 95,1% dintre alegători, a câștigat alegerile prezidențiale din 26 mai.

Mandatul prezidențial, conform constituției din 2012, este de șapte ani. Alegerile anterioare au avut loc în 2014, în care Assad a primit sprijinul a 88,7% dintre alegători.

Ciprian Pop