Publicat: 23 Iulie, 2016 - 21:51
Share

Președintele sirian, Assad, este de părere că Erdogan folosește lovitura de stat pentru a-și realiza propria "agendă radicală"

Președintele sirian Bashar al-Assad, a declarat joi, într-un interviu acordat corespondentului agenției cubaneze de știri Granma la Damasc, că președintele turc Recep Tayyip Erdogan, a valorificat tentativa de lovitură de stat din tara sa pentru a pune în aplicare o "agendă radicală."

Al-Assad a mai declarat că agenda aceasta, pe care Erdogan dorește sa o implementeze în aceste zile “este una orientata către planurile Frăției Musulmane”, adăugând că “o astfel de agendă este periculoasă pentru Turcia și pentru țările vecine”.

Președintele sirian s-a referit în interviul acordat ziaristului cubanez și la arestările în masă din Turcia și la retorica violenta a lui Erdogan ca urmare tentativei de lovitură de stat.

"Cum a luat o astfel de decizie?", se întreabă al-Assad cu privire la campania de arestări în masă din Turcia, apoi, se mai pune o alta întrebare, "care este relația dintre universități, cadrele didactice și societatea civilă turca în ansamblul ei cu lovitura de stat? Pentru ca eu nu vad niciuna", a mai semnalat Șeful Statului sirian.

Guvernul sirian a lansat numeroase semnale, acuzând guvernul turc de sprijin fățiș acordat grupărilor teroriste active în Siria.

“Turcia, sub regimul lui Erdogan, a permis luptătorilor străini să traverseze teritoriul său pentru a ajunge în Siria cu arme și muniții și, de asemenea, a permis sa inflorească contrabanda prin frontierele turcești către Siria”, a mai spus Assad.

Ciprian POP