Publicat: 2 Decembrie, 2015 - 13:03
Assad: Unii care au decapitat oameni aici au plecat în Europa în calitate de cetăţeni paşnici

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a declarat, în cadrul unui interviu difuzat marţi de televiziunea publică cehă, conform AFP în pagina online, că pacea va reveni în ţara sa când Occidentul şi Arabia Saudită vor înceta să mai "susţină teroriştii".

Pentru a aduce pacea, trebuie ca "Franţa, Marea Britanie, Statele Unite, Arabia Saudită, Qatarul şi alte câteva ţări să înceteze să mai susţină teroriştii. A doua zi, situaţia va fi deja mai bună şi în câteva luni vom avea pace completă în Siria", ar fi avertizat Assad, conform sursei citate.

"De ce nu au aflat nimic despre Charlie-Hebdo? (...) Nu puteţi combate terorismul în timp ce îi susţineţi direct pe terorişti cu arme şi aveţi o alianţă cu cel mai mare susţinător al terorismului din lume, care este monarhia saudită", a punctat Assad, conform AFP.

Franţa nu face "nimic serios, în timp ce ruşii sunt foarte serioşi în lupta împotriva terorismului şi există o cooperare între ei şi armata siriană", a specificat Assad.

Referitor la distrugerea unui avion rus de către aviaţia turcă, Assad a spus că preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, "şi-a pierdut calmul pentru că intervenţia rusă a schimbat raportul de forţe din teren".

"Eşecul lui Erdogan în Siria, eşecul grupării sale teroriste marchează sfârşitul său politic", a susţinut Assad.

Assad a mai avertizat că posibilitatea ca terorişti să intre în Europa ascunşi printre refugiaţii sirieni este mare. "Dar aceasta este realitatea. Şi cred că se pot găsi în fotografii şi înregistrări video de pe Internet dovezi că unii, care au ucis şi uneori au decapitat oameni aici, au plecat în Europa în calitate de cetăţeni paşnici", a arăatat Assad.