13 august 2022

Astra Film Festival va avea loc în perioada 10-16 octombrie 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astra Film DokTank, programul de industrie al Astra Film Festival conceput în sprijinul realizatorilor aflaţi la început de drum, deschide înscrierile pentru ediţia din acest an (10-16 octombrie 2022). Sunt eligibile proiecte de film documentar creativ de lung-metraj nefinalizate, realizate pe orice tematică şi în orice stil, pentru care realizatorii sunt în căutare de sprijin în orice zonă a procesului de producţie / finanţare / distribuţie. Proiectele, care pot fi trimise până pe 15 iunie, se pot afla în orice stadiu de producţie (dezvoltare, în producţie, post-producţie). Cele 12 filme din selecţia finală vor fi anunţate în luna august. Pentru înscrieri şi alte detalii, accesaţi https://www.astrafilm.ro/DokTank .

Organizatorii anunţă că ediţia din acest an a Astra Film DokTank va pune accentul pe proiecte de film documentar românesc, care fie sunt realizate de o echipă de film din România (sau Republica Moldova), fie tratează un subiect legat de România/Republica Moldova.

„Ne dorim să oferim o platformă de deschidere înspre piaţa internaţională de film documentar realizatorilor care demonstrează că au capacitatea şi motivaţia să-şi finalizeze proiectul, dar care au nevoie de ajutor pentru a-şi îndeplini viziunea”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Selecţia proiectelor va ţine cont de mai multe criterii, între care primează calitatea artistică a proiectului şi potenţialul internaţional al acestuia. Proiectele selectate vor fi publicate în catalogul de industrie Astra Film DokTank, care va fi distribuit experţilor implicaţi în programul de industrie 2022. Toate proiectele vor participa la un pitching public DokTank, după care vor urma întâlniri one-to-one ale realizatorilor cu diferiţi factori de decizie ai pieţei de film documentar internaţional şi masterclass-uri despre condiţiile actuale de producţie şi distribuţie de documentare.

Astra Film DokTank este programul de industrie al festivalului Astra Film din Sibiu, care îşi propune să încurajeze dezvoltarea industriei de film documentar românesc. A fost creat în acest scop un spaţiu fizic şi online în care realizatorii de film non-ficţiune aflaţi la început de drum îşi prezintă proiectele în faţa unor factori de decizie ai pieţei de film documentar internaţional şi sunt sprijiniţi în dezvoltarea proiectelor de film la care lucrează.

În cei 29 de ani de existenţă, Astra Film a devenit cu adevărat Casa cinemaului documentar din România. Practic, pe aici au trecut cele mai importante filme documentare ale realizatorilor români sau a celor din străinătate preocupaţi de subiecte care au tangenţa cu România. Printre acestea se află titluri multipremiate, precum „Acasă” ori „Teach”, care au fost, în fază de proiect, la Astra Film DokDank.

Festivalul Astra Film se află sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este organizat de Astra Film, CNM Astra şi Fundaţia Astra Film, cu sprijinul Consiliul Judeţean Sibiu, al Ministerului Culturii, al Centrului Naţional al Cinematografiei, al Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu şi al Uniunii Cineaştilor. Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi de Uniunea Europeană prin Programul Europa Creativă.

Sursa foto Pixabay