6 octombrie 2022
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Câte-n lună și în stele despre zodii și sănătate

 Astromedicina este o ramură a medicinei complementare bazată pe cititul în stele, la propriu. Specialistul în astromedicină îți spune de-a fir a păr cum stai cu sănătatea, ce predispoziții ai, deci ce te paște și cum previi. Acuratețea analizei lui este condiționată tot de aștri: zodia lui trebuie să fie compatibilă cu zodia ta.

Cum ne controlează aștrii

Când îți prescrie antibiotice, medicul îți spune să le iei la șase ore. Când îți face schema unui tratament mai complex știe că organismul tău reacționează mai bine la terapie în anumite zile și la anumite ore. Vezi? Și medicina clasică leagă eficiența fiecărui tratament de ritmurile organismului nostru. Ritmuri stabilite – se știe din cele mai vechi timpuri – de evoluția aștrilor pe cer. Conjuctura lor în momentul nașterii, dar și pe parcursul întregii vieți influențează decisiv tabloul clinic – puncte sensibile, predispoziții pentru anumite boli, cele mai bune metode pentru a le depăși.

Dacă astrele ne țin sub control, astromedicina folosește puterea lor în favoarea noastră, pe cele două paliere clasice: prevenție și tratament.

Prevenția

Pasul 1: culegerea de informații

De cum ai deschis ușa cabinetului, un medic cu experiență te-a și citit, știe, în linii mari, ce fel de pacient ești, unul ”cuminte”, care cooperează cu el sau unul suspicios, recalcitrant – spune dr. Cristina Bălănescu, medic primar specialist în medicină complementară. Dacă medicul respectiv practică și astromedicina, primele informații pe care i le dai – locul și data nașterii – îi spun tot ce trebuie să știe:

  • locul nașterii contează pentru că persoanele născute în anumite zone au predispoziții pentru anumite afecțiuni sau tulburări funcționale. Fiecare palmă de loc are o anumită cantitate de radiații, o anume încărcătură energetică, anumite minerale în sol. Apa, aerul, lumina au o anume calitate. Toate sunt rezultatul influențelor astrale: unghiul sub care cade lumina Soarelui și a Lunii este diferit la București, la Bârlad sau la New York. Cu cât este mai însorit ținutul în care te-ai născut, cu atât mai solidă va fi sănătatea ta. Întocmai la fel influențează și ceilalți aștri fiecare petic de pământ și fiecare ființă născută în acea zonă.
  • data nașterii îi spune medicul care îți este zodia. Și, automat, dacă ea este compatibilă cu zodia lui. Contează? Mult. Dacă aveți zodii compatibile, o să vă înțelegeți chiar și fără cuvinte: tu vei avea

încredere în medic, un sentiment ce-ți va mobiliza organismul să lupte împotriva bolii, îi vei urma sfaturile, deci îl vei ajuta. Implicit, te vei ajuta pe tine însuți. Acum înțelegi ce voiau să spună cunoscuții tăi când îți dezvăluiau că și-au ales terapeutul, chirurgul după zodia acestuia. Probabil îi luai în râs…

  • alege-ți medicul și după zodie: iată care sunt compatibilitățile pacient-terapeut stabilite de astromedicină:

Berbec: Balanță, Scorpion

Taur: Rac, Fecioară, Capricorn

Gemeni: Leu, Săgetător

Rac: Taur, Fecioară, Capricorn, Pești, Vărsător

Leu: Gemeni, Săgetător, Scorpion, Vărsător

Fecioară: Taur, Rac, Capricorn (uneori și Berbec, Balanță, Scorpion)

Balanță: Berbec, Scorpion

Scorpion: Berbec, Balanță, Leu, Săgetător

Săgetător: Gemeni, Leu, Scorpion

Capricorn: Taur, Rac, Fecioară

Vărsător: Pești, Rac (uneori și Gemeni, Leu, Săgetător)

Pești: Rac, Vărsător.

Pasul 2: astrograma natală

Zeci de milioane de oameni de pe planetă sunt născuți în aceeași zodie cu tine. Înseamnă că sunteți identici? Nici gând. Înseamnă că aveți o serie de caracteristici comune, dar fiecare individ este unic.

Medicul specialist în astromedicină va afla cum ești tu în cele mai mici detalii, întocmindu-ți astrograma natală – un cerc împărțit în 12 ”case”, fiecare casă descriind un aspect al vieții tale.

”Dăm totul din casă” în partea a doua a articolului, pe care o vei regăsi tot aici, mâine. O nouă zi.

sursa foto: pixabay

Articol de Gabriela Boceanu