Publicat: 15 Februarie, 2015 - 11:36
Share

Un alt atac armat s-a produs la Copenhaga la aproximativ zece ore după primul incident armat, care a avut loc sâmbătă după-amiază, şi soldat cu un mort şi trei răniţi, informează CNN. 

Se pare că poliţia daneză a împuşcat mortal, duminică dimineaţa, un bărbat suspect, după ce un alt bărbat a fost împuşcat mortal în urma schimbului de focuri din faţa unei sinagogi.

Cetăţeanul suspect a fost împuşcat în apropiere de staţia Nørrebro din Copenhaga duminică dimineaţa, imediat după ora locală 5.00 (6.00, ora României).

"Presupunem că acelaşi vinovat se află în spatele ambelor incidente şi presupunem totodată că... vinovatul împuşcat de către echipa de intervenţie a poliţiei este persoana din spatele ambelor asasinate", a declarat Torben Molgaard Jensen, şeful poliţiei daneze, într-o conferinţă de presă.

Sâmbătă după-amiaza a avut loc un prim atac armat în capitala daneză la Centrul cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare, la care participau şi controversatul caricaturist suedez Lars Vilks şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray. Se pare că un bărbat, membru al comunităţii evreieşti, a fost împuşcat mortal după ce ar fi deschis focul asupra unor poliţişti, în apropierea unei sinagogi. Doi poliţişti au fost răniţi, unul în picior şi celălalt la braţ.

Ziarul danez susţine că ţinta probabilă a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks.