27 mai 2022

Atac terorist: Două persoane au murit în atacul cu bombă la aeroportul columbian

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Doi ofițeri de poliție au fost uciși în două explozii care au lovit Aeroportul Internațional Camilo Daza, în capitala departamentului nord-estic Norte de Santander.

Marți dimineață.Președintele Columbiei, Ivan Duque, a declarat că dubla bombă de astăzi la aeroportul din orașul Cucuta a fost un atac terorist. Doi ofițeri de poliție au fost uciși în două explozii care au lovit Aeroportul Internațional Camilo Daza, în capitala departamentului nord-estic Norte de Santander, marți dimineață.

Prima explozie a avut loc la începutul zilei, când presupusul făptuitor a încercat să ducă bomba pe terenul aeroportului, trecând peste un gard. Se crede că dispozitivul a detonat prematur, ucigând suspectul.

„Dimineața, la ora locală 05:45 (ora locală 13:45), un bărbat care transporta un dispozitiv exploziv a încercat să treacă prin poarta aeroportului. În acel moment, bomba a explodat. Bărbatul a murit. Era un bandit, care avea intenții teroriste împotriva uneia dintre instalațiile aeroportului”, a declarat la radio ministrul Apărării din Columbia, Diego Molano.

Al doilea dispozitiv s-a declanșat o oră mai târziu, când echipa de pirotehnisti a sosit la fața locului și a început să cerceteze zona. Se pare că a fost ascuns într-o pungă, explozia ucigând doi ofițeri. Numeroase zboruri au fost suspendate după două explozii. „Respingem atacul terorist laș care a avut loc în orașul Cucuța”, a scris Duque pe Twitter, adăugând că armata și poliția fac totul pentru a-i găsi pe cei responsabili.

Sursa si foto: etn