Publicat: 8 Iulie, 2013 - 11:55
Şi fusese student al acestei universităţi

Un individ cu grave probleme psihice, fost student al Facultăţii de Electronică este autorul atentatului cu bombă de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi

Un tânăr a intrat, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, în timpul examenului de licenţă, şi a detonat un dispozitiv exploziv. Autorul atentatului, fost student al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi, a fost imobilizat şi dus la Poliţie pentru audieri.

Potrivit anchetatorilor, individul care a detonat bomba se numeşte Constantin Oliver Stan, are în jur de 30 de ani şi este fost student al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi. Bărbatul are grave probleme psihice, fiind internat în trecut de nouă ori la Spitalul de Psihiatrie Socola.

În momentul în care a intrat în amfiteatru, acolo se aflau 40 de persoane, profesori şi studenţi care participau la examenul de licenţă.

Atentatorul se află acum la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, după care va fi transferat la sediul DIICOT Iaşi.