Publicat: 14 August, 2016 - 13:27
Share

Un atac armat a avut loc la o moschee din New York. Un imam şi asistentul său au fost împuşcaţi mortal în apropierea unei moschei, a anunţat poliţia, care nu avansează un motiv al crimei, informează Reuters. Panică a fost şi într-un centru comercial, unde au fost trase mai multe focuri de armă.

Atacul de la moscheea din New York a pus pe jar poliţia americană. Imamul Maulama Akonjee, în vârstă de 55 de ani, şi Thara Uddin, asistentul său de 64 de ani, au fost împuşcaţi mortal în Queens. Poliţia a precizat că nu cunoaşte în acest stadiu motivaţiile atacului. Nimic nu indică în ancheta preliminară că victimele ar fi fost vizate din cauza religiei lor, au precizat oamenii legii, care nu exclud însă o astfel de ipoteză.

Un bărbat suspectat că ar fi autorul atacului, şi care este în prezent căutat, s-a apropiat de cele două victime din spate. Martorii l-au văzut apoi pe bărbat îndepărtându-se cu un pistol în mână după împuşcături.

Potrivit presei de peste ocean, cei doi bărbaţi au fost ucişi atunci când ieşeau din moschee, după rugăciunea de după-amiază. În cartierul Ozone Park din arondismentul Queens trăieşte o importantă comunitate musulmană, originară în principal din Bangladesh.

Panică a fost si într-un centru comercial din statul Carolina de Nord, după ce au fost trase mai multe focuri de armă. Centrul comercial a fost evacuat de urgență, însă mai multe persoane au rămas blocate în interior. Deocamdată, suspectul nu a fost arestat și nu a fost localizată nicio persoană care să fi fost rănită de focurile de armă.