30 septembrie 2022

Atelier de lucru al coordonatorilor comunităţii de practică din domeniul agriculturii inteligente

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), prin Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA), a găzduit a patra întâlnire a comitetului de coordonare şi evaluare şi atelierul de lucru al coordonatorilor comunităţii de practică pentru agricultură inteligentă din punct de vedere climatic, din Proiectul AGREEN (Alianţa transfrontalieră pentru o agricultură verde şi inteligentă din punct de vedere climatic în bazinul Mării Negre Contract Nr. BSB 1135).
Atelierul a fost organizat în sistem hibrid (in situ şi online), informează directorul de proiect din partea Universităţii Ovidius din Constanţa, prof. univ. dr. Liliana Panaitescu. Scopul acestuia a fost de a stabili şi programa activităţile viitoare, dintre care menţionăm vizite de lucru în teren în Bulgaria, Turcia şi Georgia pentru analiza şi monitorizarea evoluţiilor unor culturi experimentale şi o conferinţă prin care se urmăreşte implicarea în proiect a firmelor din domeniul agricol şi realizarea unei alianţe în scopul sprijinirii agriculturii inteligente din punct de vedere climatic.

Conform sursei citate, „o altă activitate cu impact major va fi dezvoltarea unui modul de curs cu tema „Antreprenoriat pentru agricultură inteligentă din punct de vedere climatic în bazinul Mării Negre”, care va fi iniţial oferit unui număr de câte trei tineri multiplicatori din fiecare ţară parteneră la proiect (Bulgaria, România, Turcia, Georgia, Armenia şi Grecia), după care aceştia vor avea sarcina să prezinte mai departe cursul în cadrul unor evenimente naţionale”. Cursul va aborda teme precum conceptul de agricultură inteligentă din punct de vedere climatic (climate-smart agriculture – CSA), lanţuri valorice pentru CSA, managementul fermelor sustenabile, finanţarea activităţilor specifice CSA, marketingul produselor agricole sustenabile, comerţ şi cooperare internaţională. Pe viitor, se urmăreşte integrarea acestui curs în cadrul unor programe de învăţământ terţiar şi superior din ţările partenere.

Informaţii despre proiect sunt disponibile la adresa https://agreen-project.eu/. Resursele pentru antreprenori se găsesc la adresa https://agreen-platform.com/. De asemenea, informaţii noi sunt postate periodic pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/project.agreen şi pe canalul de Youtube https://www.youtube.com/channel/UC_V4ldaDZfQocpGMGlsiVpg.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa