Publicat: 5 Aprilie, 2019 - 08:35

Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu organizează în perioada 12 - 14 aprilie, un modul special de ateliere de teatru pentru elevii de liceu. Proiectul pilot se va derula sub egida "Sibiu Plays!" şi va fi coordonat de regizorul Robert Bălan.

Conceput ca un modul interactiv, în cadrul căruia tinerii să fie provocaţi să se definească atât ca generaţie, cât şi ca indivizi, atelierul de teatru îşi propune o redescoperire a oraşului Sibiu prin intermediul istoriilor personale. Participanţii vor fi invitaţi să vorbească, să facă fotografii sau video-uri, să ia interviuri şi din acestea să creeze momente teatrale. Prin exerciţii de improvizaţie şi jocuri teatrale, istoriile astfel adunate vor deveni parte ale unei prezentări publice care va avea loc în ultima zi de workshop. Mai mult decât atât, atelierul îşi propune să dezvolte o platformă de educaţie prin participare, în cadrul căruia adolescenţii să îşi dezvolte spiritul critic, abilităţile creative şi de comunicare. Sesiunile din cadrul acestui modul au o durată de aproximativ 3 ore şi vor avea loc la sediul Teatrului "Gong" din Sibiu, între orele 17:00 şi 20:00.

Care e primul lucru pe care l-ai spune despre oraşul în care trăieşti? Ce ai vrea să-i arăţi unui om care nu ştie nimic despre el? Sigur, o să-i arăţi centrul. Dar sunt sigur că sunt şi nişte locuri numai de tine ştiute. Poate o să-l duci chiar acasă la tine sau la şcoala ta. Poate pe strada unde te-ai jucat pentru prima oară fotbal sau unde ai postat prima poză pe Instagram. 

E mişto oraşul tău? Ce-ai pune despre el pe internet? Ce-ai vrea să fie altfel schimbe? 

Robert Bălan este regizor, performer şi manager cultural. Ca performer lucrează, mai ales, cu date autobiografice: "Terapii în desfăşurare. Vă rugăm păstraţi liniştea" (2018), "Momentul perfect" (2018), "sfârşit. work în progress" (2013), "bălan.unu" (2009). Multe dintre spectacolele sale sunt rezultatul colaborării cu scriitoarea Elena Vlădăreanu: "În numele Tatălui" (Art No More/ Tranzit.ro Bucureşti - 2018), "Identic natural" (Art No More/ART HUB Bucureşti - 2017), "O viaţă sigură" (Teatrul Naţional Târgu Mureş -2016), "Habemus bebe" (Art No More/WASP Bucureşti - 2014). În 2014 a montat la Teatrul Gong "Prinţesele spion" pe un text scris special pentru trupa din Sibiu de Elena Vlădăreanu. Art No More, asociaţia pe care o conduce, propune proiecte care pun în discuţie teme nu foarte des abordate în spaţiul cultural, dar şi forme artistice diverse: teatru pentru copii, performance, instalaţie, spectacole bazate pe texte neteatrale. Cea mai recentă producţie Art No More este filmul documentar "Munca este un antidepresiv, pân la urmă". 

Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea adolescenţilor la toate cele 3 sesiuni este esenţială. Participarea la acest program se face prin achitarea unui bilet în valoare de 14 lei. Biletele se achită în avans, şedinţele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Recomandăm ţinuta lejeră şi încălţăminte de interior. Biletele la acest atelier vor fi puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau la sediul Agenţiei Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 - 18:00, sâmbăta între orele 10:00 - 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: