26 mai 2022

Atelier de teatru pentru adolescenţi, pe scena de la Gong!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada 8 – 13 decembrie un atelier de teatru pentru adolescenţi, coordonat de regizorul Robert Bălan. Aceştia vor fi provocaţi să îşi structureze ideile pentru a le pune în scenă sub forma unui performance cu titlul „online/offline – comedia pandemica”.

Organizat în cadrul proiectului „Sibiu Plays!”, atelierul deschide o poartă culturală elevilor de liceu pentru o mai bună înţelegere a artei teatrale şi a cooperării între tineri, oferind un canal de exprimare liberă într-un mod artistic şi distractiv, promovând educarea prin participare. Numărul de participanţi la atelier este limitat la 10, iar sesiunea este deschisă exclusiv elevilor de liceu. Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, după regula „primul venit, primul servit”. Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea la toate cele şase sesiuni este esenţială. Înscrierile se fac exclusiv prin e-mail la proiecte(@)teatrulgong.ro, vă rugăm specificaţi numele, vârsta şi liceul. Programul pe zile va fi stabilit în funcţie de organizarea grupului.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.
Robert Bălan este, la bază, regizor de teatru. Dar activează în multe alte zone: este performer, jurnalist cultural, manager pentru propriile proiecte, uneori scriitor sau coordonator de volume colective şi altele. În 2021 a primit un premiu UNITER („cel mai bun spectacol radiofonic”) pentru, culmea, un podcast. La Teatrul Gong a făcut două spectacole, unul pentru copii „Prinţesele spion” şi unul pentru adolescenţi „#projectfood”.

Izolare. Distanţare. Reguli. Măşti. Online. Offline. Noi reguli. Dezinfectant. SCarantină. Online. Offline. Rată de infectare. ATI. Vaccin. Nu mai sunt valabile regulile de la prânz. Haos. Zoom. Messenger. Classroom. WhatsApp. Tik toc. Băi, da azi pân la ce oră sunt deschise magazinele? Online. Online. Online. Certificat verde. Declaraţie. Offline.

„Da, da, a fost (şi este) nasol. Dar să nu ziceţi că n-a fost şi amuzant?

D-asta zic, hai să vedem şi partea comică Vă zic eu că iese o comedie tare Şi nu, nu negăm partea deloc plăcută. Dar cred că fiecare dintre noi are cel puţin o poveste legată de perioada asta, care dacă nu e comică, e, cel puţin, absurdă.

Propun să ne jucăm un pic cu poveştile astea, cu exerciţii de improvizaţie, cu texte (ale noastre şi ale altora), cu noile mişcări ale corpului învăţate în ultimii doi ani. Vom face exerciţii de scris, exerciţii teatrale şi altele. Iar la final le arătăm şi altora cât de amuzantă e pandemia!”, a declarat Robert Bălan.

**

CUM SE FACE DOVADA VACCIĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetăţenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicaţia mobilă de verificare, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile, precum şi pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIŢII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, Pentru mai multe detalii, puteţi folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.