30 septembrie 2022

Ateliere de actorie şi casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Ovidius din Constanţa: Ateliere de actorie şi casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa a găzduit, în perioada 9 – 11 septembrie 2022, o serie de workshop-uri şi ateliere de actorie şi casting care au avut loc în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, organizat de Transilvania Film şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, informează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul facultăţii.

Potrivit sursei citate, la manifestări au participat studenţi, elevi de clasa a XII-a şi actori pasionaţi de lumea cinematografică.

Primul eveniment, care a avut loc vineri, 9 septembrie 2022, a fost un Atelier de Actorie Film, susţinut de Tudor Giurgiu, regizor, producător şi Preşedinte al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care le-a oferit tinerilor studenţi şi actori informaţii utile şi sfaturi cu privire la participarea la casting-uri în vederea obţinerii unui rol de film sau teatru.

Cea de-a doua manifestare, organizată sâmbătă, 10 septembrie 2022, a fost un Atelier de pregătire pentru casting, susţinut de Darko Peric, actor cunoscut la nivel mondial pentru rolul Helsinki din serialul „La Casa de Papel”, care le-a prezentat participanţilor detalii despre evoluţia carierei sale. În cea de-a doua parte a întâlnirii, participanţii au realizat o serie de exerciţii practice de respiraţie pentru condiţia mentală şi psihică a unui actor, urmate de exerciţii de respiraţie ce implică şi mişcarea corpului.

Ultimul eveniment din seria activităţilor găzduite de Facultatea de Arte în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc duminică, 11 septembrie 2022, şi fost reprezentat de un Atelier de Casting susţinut de Viorica Capdefier, director de casting, membră a International Casting Director Network şi a Uniunii Cineaştilor din România. În cadrul workshop-ului a avut loc simularea unui casting de film, având drept obiectiv pregătirea viitorilor actori interesaţi să înceapă o carieră în cinematografie.

„Fiecare dintre cele trei evenimente s-a dovedit extrem de util pentru participanţi. Astfel, studenţii, elevii şi actorii prezenţi la ateliere au găsit răspunsuri la întrebările lor, legate de cinematografie şi am convingerea că informaţiile adunate vor fi benefice pentru tinerii care îşi doresc să-şi croiască acest drum al actorului de film, o lume plină de avantaje, dar şi de multă muncă din punct de vedere fizic şi mental”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Prima ediţie a Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc, la Constanţa, în perioada 8 – 11 septembrie 2022, şi a fost finanţată de Primăria Municipiului Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Teatrul de Stat Constanţa.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Sursa foto Universitatea Ovidius din Constanţa