16 mai 2021

Ateliere de pomicultură şi legumicultură pentru copii şi adulţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ateliere de pomicultură şi legumicultură pentru copii şi adulţi, organizate de USAMV Cluj-Napoca la Staţiunea de Cercetare Horticolă

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează, prin Staţiunea de Cercetare Horticolă (SCH), două evenimente inedite, adresate atât copiilor, cât şi adulţilor pasionaţi de grădinărit şi care vor să înveţe din tainele legumiculturii şi pomiculturii.

Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulţilor, în grupuri separate, care se vor desfăşura la SCH vineri, 9 aprilie 2021, cu durata de o oră în cazul celor mici, de la ora 14.00, respectiv două ore pentru al doilea eveniment, începând cu ora 13.00.

Astfel, cei mici, care vor avea obligatoriu un însoţitor desemnat, vor participa la un atelier în care vor învăţa despre răsaduri de legume şi vor lucra sub îndrumarea specialiştilor SCH. Se vor putea înscrie maximum 15 copii, în total 30 de persoane. La rândul lor, „cei mari” vor participa la un atelier de pomicultură, în care vor afla despre tăierile la pomi fructiferi şi vor lucra, de asemenea, împreună cu specialiştii staţiunii în livezile de la SCH. Grupul adulţilor va include 10 persoane, care vor avea asigurat transportul în interiorul SCH.

„Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionaţii de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reuşit să termine tăierile de rărire şi fructificare la pomii fructiferi mai au şansa să finalizeze aceste lucrări şi pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregăteşte solul, iar cei care au solarii se pregătesc pentru plantarea răsadurilor, aşa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionaţi cu sfaturi şi demonstraţii despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Staţiunea de Cercetare Horticolă din cadrul

USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit şi îşi deschide porţile timp de câteva ore, pentru a oferi informaţii valoroase şi demonstraţii despre aceste lucrări”, a explicat directorul Staţiunii de Cercetare Horticolă (SCH), Biolog dr. Lukacs Lehel.

Ambele evenimente vor fi organizate cu respectarea tuturor măsurilor impuse de normele sanitare în vigoare, participanţii vor fi scanaţi termic la intrarea în staţiune şi vor primi mănuşi, măşti şi geluri dezinfectante. Pentru copii va fi nevoie de un acord parental semnat de cel puţin un părinte. De asemenea, nu va fi permis accesul la evenimente persoanelor care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată etc).

Toţi participanţii vor primi din partea USAMV Cluj-Napoca câte un produs lactat din gama proprie, iar copiii, pe care sperăm să-i bucure în vacanţă un astfel de eveniment, vor primi cadou răsadurile cu care vor lucra.

Validarea participanţilor se va face în ordinea înscrierii, telefonic sau pe email, până în 8 aprilie, la ora 15.00.

Întâlnirea va avea loc vineri, 9 aprilie 2021, la ora 12.30, în cazul adulţilor, respectiv 13.30, în cazul grupului de copii şi însoţitori, la intrarea SCH dinspre str. Băişoara (capăt autobuze 33 şi 48), unde se află şi magazinele USAMV Cluj-Napoca.

ÎNSCRIERI

Grupul „Învaţă cu noi! Tăierea la pomii fructiferi!”: https://forms.gle/iBB9B34X87Q2yN6i8

Grupul „Micul grădinar”: https://forms.gle/kyaJ4gQ73rNYcFfH7