21 mai 2022

Ateliere DICE la Palatul Culturii în perioada 15 – 18 iunie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” propune publicului, în perioada 15 – 18 iunie 2021, noi evenimente desfăşurate la Palatul Culturii din Iaşi, în cadrul programului de educaţie muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ):

– Marţi, 15 iunie, de la orele 11.00 şi 14.00, atelier de pictură „Tu, Eu, şi Florile”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preţ bilet: 15 lei)

Atelierul începe cu vizitarea expoziţiei „Maeştrii picturii româneşti în patrimoniul Muzeului de Artă Iaşi” şi continuă în Sala de Educaţie Muzeală, unde participanţii vor încerca să picteze propriile flori pe suport papetar grunduit, după modelul celor prezentate în expoziţie.

– Miercuri, 16 iunie, de la orele 11.00 şi 14.00, atelier de scriere creativă „Poezie DADA”, recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preţ bilet: 15 lei)

Pornind de la indicaţiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceţi un poem dadaist”, participanţii vor lua parte, în sala de Educaţie Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

– Joi, 17 iunie, orele 11.00 şi 14.00, atelier „Jocurile copilăriei”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preţ bilet: 10 lei)

Participanţii vor vizita expoziţiile „RetroTehnica” şi „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecţiona un dispozitiv de comunicare la distanţă, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziţie toate materialele necesare.

– Vineri, 18 iunie, de la ora 11.00, atelier de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preţ bilet: 20 lei)

Participanţii vor vizita Expoziţia „Cucuteni” din cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică de pictat pe o suprafaţă ceramică în Sala de Educaţie Muzeală, în strânsă legătură cu informaţiile primite în expoziţie.

Preţul biletelor include toate materialele necesare. Numărul participanţilor este limitat, evenimentele desfăşurându-se în condiţii de siguranţă sanitară, conform normelor impuse la data desfăşurării atelierului.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puţin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educaţie muzeală derulat de Secţia Relaţii Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iaşi. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informaţii despre acesta şi transformând vizita la muzeu într-o experienţă memorabilă.

Manager,
Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secţie Relaţii Publice,
Dr. Coralia Costaş