17 octombrie 2021

Atelierul de schimb de experienţe de teren, organizat de Forumul femeilor din cadrul RECEF

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a participat astăzi, 15 aprilie 2021, la Atelierul de schimb de experienţe de teren, organizat de Forumul femeilor din cadrul Reţelei de Competenţe Electorale Francofone (RECEF).

Evenimentul reprezintă o continuare a webinarului organizat de RECEF în data de 3 decembrie 2020 cu privire la modul în care organismele de management electoral pot elabora politici sensibile la problematica de gen, webinarul fiind organizat în colaborare cu Centrul European de Sprijin Electoral (ECES).

Cu această ocazie au fost prezentate studii de caz de către reprezentanţi ai organismelor de management electoral din Canada, Madagascar şi Niger. De asemenea, pe ordinea de zi au fost incluse discuţii despre problemele cu care se confruntă organismele de management electoral privind implementarea politicilor de gen, precum şi chestiuni specifice referitoare la garantarea egalităţii dintre bărbaţi şi femei în cadrul proceselor electorale.

Forumul RECEF pentru femei este un organism dedicat reflecţiei asupra problemelor legate de egalitatea de gen în procesele electorale şi îşi propune să consolideze cultura egalităţii în procesele democratice. Prin această iniţiativă, RECEF doreşte să contribuie la Strategia Francofoniei pentru promovarea egalităţii între femei şi bărbaţi, drepturile şi împuternicirea femeilor şi fetelor, adoptată de şefii de stat şi de guverne la data de 12 octombrie 2018, cu ocazia celui de al XVII – lea Summit al Francofoniei de la Erevan, Armenia.