27 noiembrie 2021

Ateneul Naţional din Iaşi decorat de către Casa Regală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vineri, 15 octombrie 2021, la Palatul Regal din Bucureşti, în Sala Tronului, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române a conferit Ateneului Naţional din Iaşi, Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”.

Ateneul Naţional din Iaşi, instituţie aflată sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei române, a primit Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate” în cadrul unei ceremonii ce a avut loc vineri, 15 octombrie 2021, la Palatul Regal din Bucureşti, în Sala Tronului. Ceremonia de decernare a medaliei a fost prezidată de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române. Din partea Familiei Regale au mai participat Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Maria.

„Margareta
Prin graţia lui Dumnezeu
Custodele Coroanei Române
La toţi de faţă şi viitori Sănătate
Dorind a răsplăti meritele
Ateneului Naţional din Iaşi

Cu ocazia centenarului înfiinţării în domnia Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria pentru că duce mai departe misiunea sa fundamentală de a fi un lăcaş de cultură care să lumineze mintea şi să înnobileze sufletele celor mulţi şi harnici. Pentru a onora renaşterea Ateneului din Iaşi sub conducerea domnului Andrei Apreotesei, prin îmbogăţirea activităţilor sale cu filme, dezbateri şi lecturi, expoziţii istorice şi artistice, dar şi prin contactul direct, informal, cu cetăţenii beneficiari ai actului cultural. Pentru că prin simbolistica şi programul său de activităţi duce mai departe valorile şi principiile Familiei Mele.

Noi conferim Medalia Regală pentru Loialitate

Drept care îi dăm acest brevet subscris ne Noi

Margareta”

Textul Brevetului nr. 66, dat în Bucureşti la 11 martie 2020.

Medalia Regală pentru Loialitate este o decoraţie instituită de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, prin decret regal, în data de 30 decembrie 2017. Aceasta se acordă unui număr de maxim 250 de personalităţi, instituţii sau organizaţii care au dovedit loialitate şi încredere în destinul Familiei Regale din România, făcând eforturi şi, adeseori, sacrificii personale pentru a sprijini principiile binefăcătoare ale Coroanei în România.