Publicat: 15 Iulie, 2016 - 16:54
Share

Cel puțin 84 de persoane au fost ucise în atentatul petrecut, joi seara, la Nisa. Printre victimele atentatului de se află şi cetăţeni străini de diferite naţionalităţi, potrivit unui bilanţ provizoriu prezentat de AFP.

În măcelul de la Nisa au fost răniţi şi doi români aflaţi în mulţimea care celebra ziua Franţei. Cei doi, soţ şi soţie, sunt internaţi într-un spital din oraşul francez.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a confirmat că printre victime se află și doi cetățeni americani, informează lalibre.be. Potrivit ziarului texan Austin American-Statesman, Sean Copeland, în vârstă de 51 de ani, și fiul său Brodie, de 11 ani, aflați în vacanță la Nisa, și-au pierdut viața în masacrul de pe Promenade des Anglais.

Și un cetățean rus apare pe lista celor care au fost uciși, informația fiind confirmată pe Facebook de ministerul rus de Externe.

Și ministerul de Externe armenian a transmis un comunicat prin care a anunțat că un cetățean armean este unul dintre cei 84 de oameni uciși la Nisa.

De asemenea, șeful diplomației de la Kiev a anunțat moartea unui cetățean ucrainean.

Și un elvețian în vârstă de 54 de ani figurează pe lista persoanelor care au fost ucise, potrivit unui anunț al Departamentului Federal al Afacerilor Externe din Elveția.

Și autoritățile de la Berlin au confirmat că trei cetățeni germani, un profesor și doi elevi de liceu, și-au pierdut viața în tragedia din sudul Franței.