Publicat: 21 Ianuarie, 2014 - 12:35
Share

Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii produse în dimineața zilei de marți în apropierea unei clădiri guvernamentale dintr-o suburbie din sudul capitalei Libanului, un bastion al grupării Hezbollah.

 


Este pentru a doua oară în ultimele două săptămâni când o bombă explodează în cartierul Haret Hreik, o zonă rezidențială foarte aglomerată din Beirut.

În urma implicării mișcării Hezbollah în conflictul din Siria, violențele au apărut și dincolo de frontierele statului măcinat de ani de confruntări între forțele rebele și armată, Beirutul fiind zguduit de mai multe atentate și confruntări fiind înregistrate în Tripoli, unde a fost nevoie de trimiterea armatei pentru calmarea tensiunilor.

Ministerul român al Afacerilor Externe a emis un avertisment de călătorie, actualizat în data de 15 Ianuarie, în care li se recomandă cetățenilor români să se deplaseze cu atenție în Liban, după o atentă informare asupra situației locale, și recomandă evitarea deplasărilor în mai multe zone din această țară, printre care și în suburbia de sud a capitalei Beirut, Dahieh, din cauza riscului expunerii la posibile atentate teroriste.