Publicat: 13 Ianuarie, 2015 - 16:40
Share

Informatii  utile pentru cei care nu doresc sa devina victimele escrocilor care utilizeaza telefonul mobil.

Un  nou tip de frauda face ravagii:esti sunat de cineva care se da drept operator la  Cosmote , Orange sau Vodafone. Poate fi un fost angajat al firmei respective, pentru ca are acces la baza bde date. Iti spune ca e  ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre.Daca ai facut asta, ii  incarci cartela respectivului  cu 300 EURO .( Adrian Daniel Apostol) 
 In atenţia tuturor deţinătorilor de telefoane  mobile:
 Daca  un corespondent lasă un mesaj sa apelati numărul 0607 74 52 41. Nu apelaţi în nici  un caz acest număr; factura dumneavoastră va fi foarte  mare. Această informaţie,  transmisa de Oficiul Central de Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.  După un timp  escrocii au găsit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasă mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind  "Provider" Orange , Cosmote (sau orice  retea in care sunteţi  abonat), vă cer să  introduceţi un cod care este 09 # explicându- va că este vorba de o verificare  a  mobilului dumneavoastră. NU TASTATI IN NICI UN  CAZ CODUL INDICAT SI  INCHIDETI IMEDIAT. Hotii dispun de  dispozitive ce le permit sa citeasca cu  acest cartela SIM. Nu le rămâne  decât să creeze o  noua cartelă(sau oricat de multe)  cu care vor vorbi in contul tau.
Această fraudă se practică în mod  curent şi este, deci, necesar  ca această informaţie să fie  difuzată rapid unui număr cât mai mare de persoane.

 ATENTIE: 
Dacă  aveţi un  apel telefonic şi pe  mobil se afişează "A C E", nu răspundeţi; anulaţi apelul. Este un  virus  care distruge cartel SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de
 Motorola, Sagem si Nokia.

In atentia utilizatorilor Internetului:
Fiţi vigilenţi în  următoarele zile! Nu deschideţi niciun mesaj  care are ataşata o filă numita  "Invitaţie", indiferent cine  o  trimite. Este un virus care deschide o Flacără  Olimpică. Aceasta  "arde" întregul hard disc computerului dvs.
 Acest virus va fi trimis  de  la cineva care are adresa dvs. de email în  lista de contact, de aceea  trebuie să trimiteţi acest  email tuturor contacţilor.
 E mai bine să primiţi acest  mesaj de 25  de ori, decât să primiţi virusul şi  să-l deschideţi.

 Dacă primiţi un mail  cu denumirea de 'invitaţie",  chiar  trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat. Acesta  este cel mai periculs virus anunţat de CNN;
a fost clasificat de Microsoft ca fiind  cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea. Acest virus a  fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu  pentru  el.