Publicat: 23 Martie, 2016 - 10:00
Share
Cum a reuşit Metrorex să ofere călătorilor o zi frumoasă în loc de cea mohorâtă de afară?

Odată ce au închis umbrelele şi au păşit în trenurile de metrou, călătorii bucureşteni au deschis… scrisorile. Au fost plăcut surprinşi de faptul că o zi obişnuită, ba chiar mohorâtă şi monotonă, s-a transformat într-una specială. Căci, nu-i uşor lucru să te întâmpine la prima oră a dimineţii un mesaj emoţionant, cum tot aşa nu este deloc uşor să aduci zâmbetul pe faţa unui călător împovărat de grijile cotidiene.

Ideea a pornit din dorinţa de oferi un zâmbet călătorilor deschizând un plic elegant caligrafiat pe care îl găseşte pe scaunul din metrou, ce conţine un mesaj motivaţional – cum spune Cristina Dobrescu, PR si Project Manager al Asociaţiei Arta nu muşcă, dar şi iniţiatoarea proiectului Livrez dragoste (www.livrezdragoste.ro - primul serviciu de scris și de livrat scrisori caligrafice). Alături de Loredana Munteanu, fondatoarea Asociaţiei “Arta nu musca”, dar şi de câţiva voluntari, s-a lansat acţiunea neconvenţională aflată la a doua ediţie, anul trecut bucurându-se de foarte mult succes în rândul călătorilor.

De această surpriză au avut parte bucureștenii care au călătorit cu metroul miercuri dimineață pe magistralele Berceni – Pipera (în intervalul orar 8:00-10:00) şi Preciziei - Anghel Saligny (în intervalul orar 10:00-12:00) şi a fost oferită de Metrorex în parteneriat cu Asociația Arta nu Mușcă.

Cele 700 de scrisori călătoare cu sigiliu, scrise de mâini harnice şi talentate, poartă mesajul "Du bucuria mai departe!" De asemenea, fiecare destinatar este încurajat, fie sa pastreze scrisoarea, fie sa o “uite” in alt loc pentru a fi gasita de un necunoscut, ca bucuria sa circule mai departe.

"Acestea ascund sub sigiliu mesaje prietenoase, care, suntem siguri, vor bucura sufletul călătorilor cu metroul și le vor aminti să zâmbească și să se bucure de viață", cum spune Evelyn Croitoru, care conduce Departamentul Relatii Publice şi Comunicare - Metrorex. 

“Vor găsi 700 de gânduri bune oferite cu generozitate călătorilor metroului, 700 de mesaje menite să aducă bucurie în sufletele oamenilor. Alături de noi se află din nou Asociaţia Arta nu muşcă ce a realizat într-un format elegant cele 700 de scrisori călătoare cu mesajul “Du bucuria mai departe”. Trebuie spus că evenimentul se află la cea de-a doua ediţie. Am fost încurajaţi de mesajele de prietenie de anul trecut, ne-a plăcut disponibilitatea şi implicarea voluntarilor, prin urmare credem că spaţiul metroului este foarte potrivit pentru astfel de manifestări.
Aşadar, într-o lume plină de ameninţări si provocări, încercăm să trăim normal şi frumos, să scriem şi să transmitem mesaje de bucurie, simple, de suflet. Mesajele de astăzi poartă spre dvs., mulţumirea noastră, preţuirea pentru faptul că sunteţi clienţii noştri şi vă rugăm să acceptaţi promisiunea de vă face călătoria cu metroul cât mai plăcută” – a mai declarat Evelyn Croitoru. (Tatiana MARIN)