Publicat: 22 Martie, 2016 - 15:56

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ploi şi ninsoare, valabil în judeţele aflate de o parte şi cealaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, plus nordul Moldovei. Atenţionarea intră în vigoare mâine dimineaţă şi expiră a doua zi.

"De miercuri dimineața precipitațiile se extind din sud-vest și vor cuprinde întreaga țară. În noaptea de miercuri spre joi, în nordul Moldovei, zona subcarpatică și în estul Transilvaniei, precipitațiile se transformă în lapoviță și ninsoare. În partea montană vor predomina ninsorile.
Vor fi cantități importante în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.
Vorbim despre o cantitate mare pentru că aceasta se va aduna în doar 24 de ore.
Vor fi și intensificări ale vântului cu rafale de 55-60km/h. Din punct de vedere termic, temperaturile vor continua să scadă. În următoarele zile, va fi rece în întreaga țară, iar temperaturile diurne nu vor trece de 10-12 grade.
Pe parcursul nopții așteptăm temperaturi ușor negative în jumătate de nord a țării, chiar brumă și îngheț la sol", a declarat Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu, pentru b1 tv.