Publicat: 29 Octombrie, 2018 - 09:45

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Regatul Belgiei că angajaţii companiei Aviapartner care operează pe aeroportul Bruxelles - Zaventem au intrat într-o grevă spontană pentru o durată nedeterminată.

Compania furnizează servicii de gestiune şi manipulare a bagajelor pentru unele dintre companiile aeriene care asigură zboruri de pe Aeroportul Zaventem. Companiile aeriene Tarom si Blue Air, care operează zborurile din Belgia către România de pe Aeroportul internaţional Bruxelles (Zaventem) nu sunt afectate de grevă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor celor care călătoresc înspre sau dinspre direcţia Bruxelles să contacteze compania aeriană la care vor zbura sau să verifice în prealabil pagina de Internet a aeroportului Bruxelles - www.brusselsairport.be. 
Totodată, este de preferat evitarea călătoriei cu bagaje de cală.

Cetăţenii români, afectaţi de situaţia din atenţionare, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 şi +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României în Regatul Belgiei: +32(0)2 344 0854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Tag-uri Institutii: