Publicat: 25 Decembrie, 2015 - 13:46
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Italia că autoritățile din Milano au decis interzicerea temporară a circulației autoturismelor proprietate personală pe teritoriul metropolitan milanez, în zilele de luni — 28 decembrie 2015, marți — 29 decembrie 2015 și miercuri — 30 decembrie 2015, în intervalul orar 10.00-16.00.

Măsura a fost luată din cauza nivelului ridicat de poluare. Pentru încurajarea utilizării transportului în comun, până la data de 31 decembrie 2015, un bilet de călătorie, valabil pentru o zi în Milano va costa 1,50 euro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața !'.

Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare