Publicat: 31 Octombrie, 2019 - 08:17
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Islamică Pakistan cu privire la faptul că este în desfăşurare marşul de protest "Azadi March", al cărui punct terminus va fi capitala Islamabad, preconizat pentru data de 31 octombrie 2019, deşi este posibil ca manifestaţiile din capitala pakistaneză să se deruleze pe o perioadă mai lungă de timp. Se recomandă evitarea deplasărilor în proximitatea sectorului H-9, existând riscuri confirmate de atacuri teroriste.

Se aşteaptă ca drumurile principale, care fac legătura între Islamabad şi teritoriu, să fie blocate, inclusiv cel către Aeroportul International Islamabad. Există posibilitatea ca manifestaţiile să devină violente.

Se recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Islamabad să amâne călătoriile care nu sunt absolut necesare, iar celor care sunt deja prezenţi în zonă să urmărească constant mass media locală pentru a se informa atât cu privire la zonele în care se anunţă demonstraţiile, cât şi referitor la alte evoluţii securitare, iar preventiv să manifeste prudenţă - pe fondul posibilităţii degradării situaţiei de securitate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Islamabad: +92518436601; +92518436602, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Islamică Pakistan: +923114469900.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://islamabad.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/ www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Tag-uri Geo: