Publicat: 12 Februarie, 2015 - 08:59
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români, care se află sau se deplasează pe teritoriul Regatului Norvegiei, cu privire la faptul că Institutul Național de Meteorologie din acest stat a emis astăzi, 11 februarie 2015, o atenționare meteorologică de vreme nefavorabilă cu precipitații abundente, căderi mari de zăpadă, pericol de avalanșă, furtună și condiții dificile de trafic în nordul Norvegiei.

Astfel, în regiunea Helgeland se vor înregistra local precipitații abundente, sub formă de ploaie, în Tamokdalen existând de asemenea și pericol de avalanșă.

Joi, 12 februarie 2015, în regiunea Finnmark, pe partea de coastă și în zona fiordurilor, se anunță furtuni puternice.

Întrucât aceste condiții meteorologice nefavorabile pot îngreuna traficul rutier, MAE recomandă cetățenilor români să adopte o conduită preventivă și să respecte semnele și avertizările de trafic.

Din cauza posibilității apariției unor blocaje extinse în trafic, autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic pe timp de iarnă și, cu precădere, în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români care doresc să se deplaseze pe teritoriul acestui stat sau care tranzitează Norvegia să nu pornească la drum fără a consulta site-urile de specialitate (http://www.met.no/OBS-varsel/, http://www.varsom.no/, http://www.vegvesen.no/, http://www.yr.no/obsvarsel/) pentru informații actualizate privind evoluția condițiilor meteorologice și de trafic din această țară, precum și site-ul www.mae.ro.

Totodată, Ministerul afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informațiile furnizate prin intermediul aplicației pentru telefonul mobil și tabletă, 'Călătorește în siguranță', și serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!'.