Publicat: 1 Februarie, 2018 - 14:01

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Suediei că, în conformitate cu datele prezentate de Institutul Meteorologic şi Hidrologic local, pentru regiunile Gavleborg şi Vasternorrland a fost emis cod portocaliu de ninsoare, cu afectarea circulaţiei auto.

Pentru alte regiuni, afectate de ninsoare şi vânt puternic, s-a emis cod galben: Dalarna, Ă-rebro, Varmland, Vastmanland, Uppsala şi Jamtland. Regiunile Jamtlandsfjallen şi Lapplandsfjallen.

Informaţii suplimentare pot fi consultate prin accesarea paginii web : http://www.smhi.se/en/weather/sweden-weather/warnings#ws=wpt-a,proxy=wpt....

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46.736.985.463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în "App Store" şi "Google Play"), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Tag-uri Nume: