Publicat: 18 Martie, 2015 - 10:33
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Federale Germania cu privire la faptul că Asociația Cockpit a piloților și inginerilor de zbor germani a anunțat organizarea unei greve la data de 18 martie 2015, urmând să fie afectate zborurile pe distanță scurtă și medie ale companiei Lufthansa.

Programul zborurilor companiei Lufthansa pe distanță lungă se va derula conform planificării. Nu vor fi afectate zborurile companiilor Germanwings, Eurowings, Air Dolomiți, Swiss, Brussels Airlines, și Austrian Airlines, fiind puțin probabil ca zborurile Lufthansa Cityline să fie afectate.

În cursul zilei de 17 martie 2015 vor fi publicate zborurile anulate.

Pasagerii ale căror zboruri nu au fost anulate și care sunt în posesia unui bilet Lufthansa/ SWISS/ Austrian Airlinessau Brussels Airlines valabil pentru data de 18 martie 2015 din/ către/ via Frankfurt am Main, pot schimba data rezervării gratuit, o singură dată.

Detalii suplimentare sunt accesibile pe pagina dedicată de internet a companiei www.lufthansa.com.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români, care doresc să se deplaseze sau să tranziteze teritoriul Republicii Federale Germania, să contacteze din timp agențiile de turism, tour-operatorii, companiile aeriene și să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informații actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează cetățenilor români recomandările de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației 'Călătorește în siguranță' — care poate fi descărcată pe orice telefon mobil, de tip smartphone — și serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața !'.