Publicat: 7 Decembrie, 2017 - 19:20

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bali, Republica Indonezia, că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în prezent, aeroportul internațional Ngurah Rai din Denpasar / Bali este deschis, iar activitățile se desfășoară normal. Există în continuare pericolul unei erupții puternice a vulcanului de pe muntele Agung, ceea ce poate determina închiderea din nou a aeroportului Ngurah Rai și riscul ca persoanele aflate în insula Bali să întâmpine dificultăți la plecarea spre alte destinații. Gradul de alertă este menținut la IV (maxim). Zona de restricție în jurul vulcanului este de 10 km.

Cetățenii români sunt rugați să se informeze în permanență cu datele oferite de autoritățile indoneziene (Ministerul Energiei și Resurselor Minerale — Agenția pentru Vulcanologie / CVGHM) pe site-ul https://magma.vsi.esdm.go.id/vona/, precum și pe site-ul https://www.ivhhn.org.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Jakarta: +62213154362, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice al României în Indonezia: +628111096283.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://jakarta.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața!'.