Publicat: 28 Ianuarie, 2020 - 19:27
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Singapore că autorităţile locale au identificat, până la data de 28 ianuarie 2020, şapte cazuri de pneumonie virală (coronavirus). Pasagerii care sosesc în R. Singapore vor fi supuşi verificării temperaturii corporale la aeroport, la terminalele de feribot şi la trecerile de frontieră terestre. Dacă o persoană prezintă simptome, este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autorităţile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea acesteia într-un program de carantină.

Începând cu data de 29 ianuarie 2020, orele 24:00, tranzitul sau intrarea în R. Singapore sunt restricţionate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile. Se recomandă consultarea paginii de internet a Ministerului Sănătăţii din R. Singapore, constant actualizată privind evoluţia prezenţei virusului în această ţară: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Singapore: +6567355025, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Singapore: +6590668971.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://mae.ro/node/1533, http://singapore.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: