29 septembrie 2022

Au absentat 3.039 de candidaţi la Bacalaureat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Informare privind desfăşurarea probei scrise de Limbă şi literatură română din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021)

La proba scrisă de Limba şi literatura română – proba E).a) din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), desfăşurată luni, 16 august, au fost prezenţi 14.427 de candidaţi din cei 17.485 de candidaţi înscrişi.

Au absentat 3.039 de candidaţi, iar 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Celelalte probe scrise se vor desfăşura conform următorului calendar:

* 17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

* 18 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)

* 19 august: proba la Limba şi literatura maternă – proba E.b)

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.