Publicat: 9 August, 2015 - 18:49

Echipele de căutare formate din pompieri, jandarmi, polițiști, militari și voluntari au continuat și duminică misiunile de căutare a pilotului planorului dispărut în urmă cu 3 zile.

Pentru stabilirea direcțiilor de căutare, analizele efectuate la nivelul Punctului de Comandă Mobil din județul Brașov și ale Centrului Național de Conducere Integrată al MAI au avut în vedere posibilele rute de zbor în funcție de informațiile meteorologice privind deplasarea curenților de aer din ziua de joi 6 august a.c., cât și date culese din activitatea de cercetare a polițiștilor din toate județele vizate.

Totodată, au avut loc discuții cu familia persoanei căutate pentru a afla detalii despre traseele practicate în mod frecvent de pilot, dar și pentru a-i ține la curent cu stadiul căutărilor.

Toate indiciile și informațiile primite au fost verificate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, iar viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea este informat permanent de evoluția acestor operațiuni.

Astăzi căutările au fost efectuate pe 34 trasee montane din județele Prahova, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Totodată, începând cu ora 13,00 s-a dispus extinderea căutărilor și în județul Sibiu, în zona Arpașu de Jos, cu sprijinul a 50 de pompieri, salvamontiști, polițiști, jandarmi și voluntari.

În această seară va avea loc o nouă analiză cu toți factorii implicați în operațiunea de căutare pentru stabilirea coordonatelor misiunilor de mâine.

Cei 210 pompieri detașați pentru misiunile din 8 și 9 august, din unitățile ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani vor fi înlocuiți în această seară cu alții din aceleași județe, astfel încât mâine dimineață să poată participa în misiunile de căutare.

Aproximativ 950 de forțe terestre cu 180 de mijloace au fost implicate în misiunile de căutare de astăzi.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE