7 decembrie 2021

Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale

Policeman stops woman driver to give her a traffic ticket for speeding. He takes her driver's license.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Măsuri privind prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

Poliţiştii maramureşeni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate ieri, 15 mai, au participat peste 8 efective de poliţişti din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai I.T.M. Maramureş.

În cadrul unei singure acţiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 945 de persoane fizice, 21 de societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, 180 de mijloace de transport, din care 6 mijloace de transport public în comun şi 359 de obiective/locaţii de interes.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale astfel:

– trei sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;

– zece sancţiuni aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 7.000 de lei.

Acţiuni de acest gen se vor desfăşura până la încetarea măsurilor restrictive.

Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.